Összefogásukról, városszépítő akaratukról tettek tanubizonyságot a Legelőként ismert székelyhídi városnegyed lakói. Az említett kerületben még tavaly elkezdték a fent egy játszótér felépítését. Legelőször egy hintát készítettek az utca lakói, majd az idén tavasszal egy lóginával bővült a játszótér. Később, idén nyáron a gyermekes családok közösen vásároltak egy műanyag csúszdát, majd a tartórészt kalákában készítették el. Mindezek mellett, hogy ne csak a gyerekeknek kedveskedjenek az önkéntesek, készítettek egy lócát, sziklakertet, virágoskertet, ahol az unokájukat sétáltató nagymamák, nagyapák megpihenhetnek, míg a gyerekek önfeledten játszanak.

A kaláka tagjai (Andrási Ibolya, Béres Amarillisz, Béres Attila, ifj. Béres Attila, Béres Csaba, Béres László, Béres Mária, Crişan Árpád, Fodor Roland, Józsa Ferenc, Kulcsár Barna, Nyilas Gábor, Pap László, Pap Richárd, Pontos Dávid, Pontos József, Szenkó Ferenc, Véső Erzsébet), férfiak és nők egyaránt kivették a részüket a munkából. Míg a férfiak betonoztak, gyalultak, fúrtak, faragtak, addig a nők virágot ültettek, csinosították a kis kertet és egész nyáron ápolták, kapálták, locsolták azt.

Úgy gondolom, hogy az önkéntesen, önzetlenül elvégzett munka gyümölcse nagyon látványos és hasznos, az együtt eltöltött idő pedig nagyon kellemesen telt mindenkinek, éppen ezért csak bíztatni tudunk mindenkit az ilyen együttműködésre.

Csorba Kinga