^ Vissza Fel
kaláka címke bejegyzései:

Idén sem maradt el a tavaszi kaláka tevékenység Érolasziban

Közélet    2020. június 18. csütörtök 

A szokásos tavaszi takarítási munkálatokat csak június 6-án végezték el Érolasziban a kialakult vírushelyzet miatt. Ez alkalommal tizenegy ember vett részt az önkéntes kalákamunkában: a kis parkban, temetőben, a kápolna és kultúrotthon körül kaszálták le a füvet. Futó Ferencz helyi református lelkipásztor, tanácsos, a kalákatevékenységek helyi főszervezője ezúton is szeretné személyes köszönetét kifejezni a résztvevőknek.

Azt is elmondta, többen sajnos csak utólag értesültek az eseményről, ezért őket nagy szeretettel várják majd az elkövetkező alkalmakra.

Kaláka egy osztályteremért

Közélet    2013. július 17. szerda 

Kalákát tartottak a szülők június végén a székelyhídi 0. osztályosok egyik tantermének felújításáért

Elsősorban tisztázásra szorul, hogy pontosan mit is jelent a kaláka fogalma: némely vidéken (például Erdélyben, a magyarság lakta területeken) szokás, hogy nagyobb munkában – ilyen a házépítés – sok család önkéntesen segít, összedolgozik a viszonosság alapján, vagyis adandó alkalommal ők is megkapják a közösség segítségét.

Közös munkával építettek játszótereket

Mozaik  ,   2012. május 6. vasárnap 

Számos játszótérrel gazdagodott Székelyhíd és a hozzá tartozó öt falu az utóbbi néhány hétben. Ez egyrészt az önkormányzat által építtetett négy székelyhídi játszóteret jelenti, melyről már olvashattak előző lapszámunkban, másrészt a Tulipán Kaláka nevet viselő program keretén belül a falvakon felépített játszótereket. A program két legkiemelkedőbb célja, hogy a régi kalákákhoz hasonlóan összehozza, összekovácsolja az embereket, s eközben az emberek együtt valami hasznosat csináljanak.