Kalákát tartottak a szülők június végén a székelyhídi 0. osztályosok egyik tantermének felújításáért

Elsősorban tisztázásra szorul, hogy pontosan mit is jelent a kaláka fogalma: némely vidéken (például Erdélyben, a magyarság lakta területeken) szokás, hogy nagyobb munkában – ilyen a házépítés – sok család önkéntesen segít, összedolgozik a viszonosság alapján, vagyis adandó alkalommal ők is megkapják a közösség segítségét.

Hasonló céllal gyűltek össze a székelyhídi szülők is a múlt hónapban, hogy saját erejükből és az általuk otthonról hozott anyagokból felújítsák az egyik osztályterem padlóját. A megjelentek fáradságot nem sajnálva felszedték a régi szalag parkettát, a helyét lebetonozták. A szülők összefogásának eredményeként új padlónak örvendhet majd Ádám Ágnes és Oláh Katalin idén induló, nulladikos osztálya.

Ezzel a kis beszámolóval szeretnénk arra biztatni az olvasóinkat és persze azokat is akik valamiért még nem olvasnak minket, hogy merjenek kezdeményezni, összefogni és együtt valami jót alkotni a szabad idejükben. A pozitív példa már itt van előttünk, nem a lehetetlent kell megcélozni , csak szép lassan haladni előre , hogy minél élhetőbbé tegyük azt a környezetet ami nap mint nap körül vesz minket.