^ Vissza Fel
érettségi címke bejegyzései:

Érettségi, együtt!

Diáksarok  ,   2018. december 5. szerda 
 187

A vizsgaeredmények javításának céljával nyert négyéves lefutású pályázatot a Petőfi Sándor Elméleti Líceum

Az érettségi eredmények 6%-os javítása, az iskolai lemorzsolódás csökkentése, a sikeresen érettségizők számának növelése – ezzel a három célkitűzéssel nyújtotta be oktatási-nevelési pályázatát a Petőfi-líceum még két évvel ezelőtt a Bihar megyei főtanfelügyelőséghez. A pályázati elbírálás és a szerződéskötés is csigalassúsággal haladt, kisebb-nagyobb megszakításokkal bő egy évvel ezelőttre megszületett az eredmény, melyből kiderült, hogy az intézmény megnyerte a pályázatot. Az iskola augusztusban aláírta a szerződést, majd hosszú néma csend következett, ami idő alatt talán a minisztériumi berkekben járatos emberek sem tudják megmondani, mi történhetett a pályázatokkal. Október közepén megérkezett a hír, hogy a szerződést aláírták, sőt, mi több a program október elsejei dátummal már el is kezdődött. Ez újabb biztos pontot jelent a diákok érettségi felkészülését segítő program megvalósulásában. De hogyan is képzeljük el ezt a programot?

Jól teljesítették az érettségi kihívását a Petőfi végzősei

Diáksarok  ,   2018. július 15. vasárnap 
 1 657

Ellentmondásos, hiányos vagy téves vizsgaeredmények jutnak a közvéleményhez

Talán a káosz kifejezés a legjellemzőbb az idei érettségi vizsga eredményeinek tálalására, megjelentetésére. A megyei és országos digitális és nyomtatott sajtóorgánumok mellett sok magánszemély is jelentetett meg – ellentmondásos, hiányos vagy téves – adatokat a megyei magyar érdekeltségű középiskolák, közöttük a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban az érettségi átmeneteli arányról. A kedves olvasó/érdeklődő csak kapkodhatta a fejét a sok különböző információ láttán.

Érettségi eredmények Székelyhídon

Diáksarok  ,   2014. július 7. hétfő 
 8 981

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum 98 ebben a tanintézményben végzett diákja várta hétfő reggel az érettségi eredményeket, amelyek – valljuk be – a legkevésbé sem adnak okot örömre. Készítettünk egy kis statisztikát.

A vizsgázó diákok 47%-a vette sikeresen az érettségi akadályait, ami mindössze 46 diákot jelent, 52-en sajnos megbuktak, közülük egy azért, mert nem jelent meg az anyanyelvi vizsgán. A legtöbben idén is a román nyelv és irodalom tantárgyból buktak, összesen 46 diák, négyen pedig az iskolai szakjuknak megfelelő tárgyból, matek-infóból vagy a sokaknak nehézséget okozó történelemből. Négy olyan diák mondhatja magát a legkevésbé szerencsésnek, akik ugyan minden tantárgyból átmenő jegyet kaptak, összátlaguk nem érte el a 6-ost, ami az érettségi sikerességét jelentette volna számukra.

Milyen is az „új” érettségi?

Diáksarok  , ,   2010. február 20. szombat 
 859

Kommunikációhiányra panaszkodnak a szülők és végzős diákok
Kicsit félve és tájékozatlanul álltak a magyar és román szóbeli vizsgák elé február derekán Székelyhídon a Petőfi Sándor Elméleti Líceum végzős diákjai. Mindezt viszont könnyítette a tudat, hogy nincs szükség az elmúlt három év leckéire, csak a nyelvtudásra és irodalomelméleti ismeretekre.A megváltozott idei érettségi rendszerben (lásd a cikk végén írásunkat) már februárban kezdődik a megmérettetés, amelyet szokás szerint a román nyelvvizsga nyitott. A román tagozatos tanulók már hétfőn fellélegezhettek, mivel az osztály alacsony létszámú, így hamar befejezték a próbát. Ekkor viszont a magyar tagozatosokra még két nap izgalom várt.