Idén enyhén csökkent a diákok átmeneteli aránya az érettségin a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban az elmúlt évekhez viszonyítva. 44 végzős vett részt a vizsgákon és közülük 21-en vették sikeresen ezt az akadályt, így az átmeneteli arány 47,72% lett. A legeredményesebb diákoknak idén Tamara Laza (8,95-ös átlag), Kópis Csaba (8,91) és Lavinia Vărăşteanu (8,90) bizonyultak. A különböző tantárgyakban is születtek kiemelkedő eredmények, matematikából Bokor Bence, történelemből pedig Horvát Irénke ért el hibátlan, tízes osztályzatot.

Ahogy megszokhattuk, most is a román nyelvvizsga jelentette a legnagyobb buktatót, főként a magyar anyanyelvű diákoknak, viszont az idei évben, szerencsére nem volt példa semmilyen rendellenességre az érettségi vizsgák során.

Barta Imre igazgató elmondta, hogy bár az idei eredmények gyengébbek a tavalyiakhoz képest, de nagyon iparkodni fognak, hogy a jövőben az iskola eredményei jobbak legyenek, javuljanak. Az augusztus végi pótérettségi időszak után remélhetőleg az átmeneteli arány javulni fog.


Írta: Ér hangja