^ Vissza Fel
Ér hangja címke bejegyzései:

Beindult a Rádió Ér

Kanapé    2016. március 3. csütörtök 

Gazdagodott az Ér Hangja Egyesület kínálata. Az Ér hangja havilap és az Ér Tv mellett február 15-étől újra indult a Rádió Ér is. így olvasóink, nézőink és hallgatóink felé három csatornán közöljük az információkat.A Rádió Ér élő adása hétköznaponként délután 17–19 óra között hallható, ismétlés reggel 5 és délelőtt 10 órától. Érdekes, színes témák, remek rovatok, melyekhez az üzenőfalon a hallgatók is hozzászólhatnak.

A Rádió Ér a füledig ÉR!

Rádió oldal: www.erhangja.ro/radio
Facebook oldal, üzenőfal: Rádió Ér

„Tudjunk egymásról”

Közélet    2014. április 30. szerda 

Tettrekész ifjak találkozói a civil szféra jobbításáért

Cselekedni és az Ér Hangja Egyesülettel együttműködni akaró civil szervezetek képviselői találkoztak ismét az egyesületi tagokkal és a Debreceni Magiszter Alapítvány képviseletével április 25-én a székelyhídi múzeum épületében.
Mint azt múlthavi lapszámunkban megígértük, rövid említést téve az első találkozóról, kifejtjük a részleteket.

A Debreceni Magiszter Alapítvány, mely céljai közé sorolja elsősorban a tehetséges fiatalok támogatását, felnőttképzés szervezését, szociális tevékenységet, a térségi identitástudat megtartását és erősítését, közösen a székelyhídi önkormányzattal pályázatot nyert Tudjunk egymásról címmel. E pályázat célja, hogy a két ország szervezetei megismerjék egymást, azokat az együttműködési lehetőségeket, pályázati lehetőségeket, melyeket kihasználva folyamatos programok szervezését kezdhetik meg, a tevékenységi területükön élő fiatalok számára. A program a szakmai műhelyek, tapasztalatcserék módszereit alkalmazza, annak érdekében, hogy a helyi és a határon innen és túl működő ifjúsági szervezetek párbeszéde kialakuljon és folyamatossá váljon.

Tudomány és nemzetköziség

Mozaik  ,   2011. január 6. csütörtök 

A Székelyhídi hírlap 1912. október 12-i vezércikke

Manapság divatossá lett a nemzeti eszmét lesajnálni, a nacionalizmus, a nemzeti eszme fogalmához bizonyos korlátoltságot, maradiságot fűzni. Akik biológia és fiziológia szellemében gondolkodni meg nem tanultuk, nyilatkoznak a leggúnyosabban a hazafias nemzeti irányról. Mintha nem a legmélyebb természettörvények megnyilatkozásáról volna itt szó! Internacionális hangjai vannak az állatvilágnak, de az ember, mint a teremtés koronája és a legnemesebb faj e tekintetben is a legfinomabban differenciálódottnak bizonyul. Az emberi gondolat csak nemzeti ruhában, valamely nemzeti nyelven bír nyilatkozni.

„Jó estét, Székelyhíd!”

Mozaik  , , ,   2010. szeptember 6. hétfő 

 

Fergeteges hangulatot teremtett a debreceni Tankcsapda együttes az Érmelléki Ősz színpadán. Közel kétezer néző számára jelentett felejthetetlen élményt az együttes kétórás koncertje, a XVI. Érmelléki Ősz csúcspontjaként. A rendezvénysorozaton többek között művelődtünk, táncoltunk, hagyományt őriztünk, sportoltunk, sütöttünk, főztünk és szórakoztunk számos helyi és külföldi előadóval. Az Ér hangja havilap szerkesztői az Érmelléki Ősz minden eseményén jelen volta az utóbbi három napon, és a jelen különszámmal szeretnének kedveskedni a székelyhídi olvasóiknak.