^ Vissza FelVLC lejátszóval : - Fájl - Hálózati műsor megnyitása - URL cím : "http://82.79.75.228:9946/" (idézőjel nélkül)
Winamp : - Add - Add URL - "http://82.79.75.228:9946/"
E heti műsoraink:
Hétfő: Szájkaraté 2.0 (Julcsi, Csongor, Bélus)
Kedd: Nemek harca (Csilla, Péter)
Szerda: Szeretlek Székelyhíd (Julcsi, Csongor, Bélus)
Csütörtök: Igenek békéje (Csilla, Péter)
Péntek: Zsírban sport (Ervin, Máté, Csongor)
Szombat: Digitális aratás (Digital Harvesttel)
Vasárnap: A szerkesztő lemeze
Élő adás: 18-20 óráig Ismétlés: Reggel 5 és 10 órától


Tájékoztató

2016. november. 28.-án a székelyhídi Városi Tanács, a város polgármesterének indítványára, szem előtt tartva a 44/2015-ös kormányrendeletet az adókedvezményekről, a 215/2001-es törvény döntést hozott. A 74-es Határozat értelmében a be nem fizetett helyi adók késedelmi kamatai csökkenthetők 73,3 %-al, ha az adós adótartozását és a késedelmi kamatok 26,7%-át befizeti 2017.március.31.-ig és kötelező módon írásban kéri a késedelmi kamatok csökkentését az önkormányzat adóügyi osztályán. A kérelmek benyújtási ideje 2017.március.31., elbírálásuk 2017. június. 30-ig kell megtörténjen.

FELHÍVÁS

2017. február 28-án, kedden 17 órára a nagykágyai református gyülekezeti terembe várjuk mindazokat, akiknek a háza vagy kertje Pongrácz család földjén van és szeretnék rendezni az ingatlan helyzetét.

A találkozón jelen lesz, Pongrácz Vilmos gróf, Béres Csaba polgármester, valamint a polgármesteri hivatal jogi és földügyi kérdésekkel foglalkozó munkatársai.

XXIII. Érmelléki Borverseny

Az idei Érmelléki Borversenyt a székelyhídi múzeum épületében rendezik. Szombaton február 25-én 13 óráig lehet nevezni, boronként 30 RON ellenében. A megnyitó időpontja 17 óra, eredményhirdetés 20 órától. Az eseményt színesíti a Dalárda Kórus és a Sándor Fivérek Cigányzenekar Gyermelyről, valamint a nagykágyai Buliszerviz együttes fellépése.

A helyek korlátozott számára való tekintettel, valamint a jó szervezés megvalósulása érdekében részvételi szándékukat okvetlenül jelezzék 2017. február 24-e reggel 9 óráigz az alábbi telefonszámok egyikén: Czapp Árpád 0741-179315 vagy Pál Zsolt 0727-788669.

Táncos toborzó az Enemy Dance Family-nél

“Ha szeretnél a csapatunk tagja lenni, gyere el a múzeum épületébe 2017. március 3-án , 5 órátol a válogatóba! Hip-hop, house, jazz funk, street jazz és még rengeteg modern stílust sajátíthatsz el!” – ezzel a felhívással szólítják meg az érdeklődőket az Enemy Dance Family tagjai.

A csapatba 8 éves kortól egészen 25 éves korig lehet jelentkezni. Ami szükséges az a maximális odafigyelés, ritmusérzék, jókedv és nevetés!

Fellépések, kirándulások, közös programok, edzések várják a jövőbeni tagokat!

NYITVA AZ AUTÓMOSÓ!

Székelyhídon a Petőfi Sándor utca 116. szám alatt régi helyén, új arculattal és új üzemeltetővel várja klienseit az AUTÓMOSÓ!
Külső-belső kézi mosás, szilikonozás, motormosás kérhető, egyszerre két autót is vállalnak.
A hét minden napján nyitva: reggel 8 órától délután 5 óráig, vasárnap kivételével.
Újdonság a melegedőnek kialakított helység, ahol várakozás közben lehet teázni, kávézni, üdítőzni, tévét nézni és a Wifi hálózat ingyenesen elérhető.

Olvasni jó!

A székelyhídi Városi Könyvtár a VI. Márai program keretében beszerzett 114 új könyvvel várja olvasóit. Mesekönyvek, verseskötetek, történelmi könyvek, albumok, szépirodalmi művek elérhetők. Kerekes Terézia szívesen útbaigazít minden kedves érdeklődőt.

Ízelítő:

Szendrei Júlia: „Naponként árvább”

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Gabnai Katalin: Drámajátékok,

A teljes választék megtekinthető az alábbi linken: http://bibliotecasacueni.blogspot.ro/

Pályázati felhívás

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. meghirdeti a „Szülőföldön magyarul” című program felhívását a nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylésére a 2016/2017-es tanévre.
Célja: a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

Tovabbi info: http://www.szulofoldonmagyarul.ro/palyazati-felhivas.php

ÉPITÉSZETI ÉS KÖZÉPÍTKEZÉSI TECHNIKUS KÉPZÉS INDUL!

Az Marosvásárhelyi Expert Construct Oktatási Központ hamarosan építészeti technikus képzést indít Bihar megyei jelentkezők számára!

A tanfolyam időtartama 9 hónap, ami alatt az építészeti tervezést és kivitelezést, valamint vállalkozási ismereteket sajátíthat el. Elvégeztével a Munkaügyi és Oktatási Minisztérium által akkreditált, minden uniós tagországban elfogadott OKLEVELET kap kézhez. Az iratkozás ingyenes, és érettségi bizonyítvány nem szükséges. Ha most iratkozik, a tandíj csak 1600 lejbe kerül, melyet a vizsga időpontjáig részletekben is ki lehet fizetni. További információért hívja a 0744-763818 vagy a 0742-128452 telefonszámot, 15-20 óra között.

EXPERT CONSTRUCT – A használható tudás