^ Vissza FelVLC lejátszóval : - Fájl - Hálózati műsor megnyitása - URL cím : "http://82.79.75.228:9946/" (idézőjel nélkül)
Winamp : - Add - Add URL - "http://82.79.75.228:9946/"
E heti műsoraink:
Hétfő: Szájkaraté 2.0 (Julcsi, Csongor, Bélus)
Kedd: Nemek harca (Csilla, Péter)
Szerda: Szeretlek Székelyhíd (Julcsi, Csongor, Bélus)
Csütörtök: Igenek békéje (Csilla, Péter)
Péntek: Zsírban sport (Ervin, Máté, Csongor)
Szombat: Digitális aratás (Digital Harvesttel)
Vasárnap: A szerkesztő lemeze
Élő adás: 18-20 óráig Ismétlés: Reggel 5 és 10 órától


Tervezett, várható áramszünetek Székelyhídon!

Az Észak Erdélyi Elektromos Áram forgalmazó (Electrica) értesíti a lakosságot, hogy a tervezett éves ellenőrzések, felújítások és fejlesztések miatt Székelyhídon és a hozzá tartozó falvakban 2017. március 20. – 24. között áramszünetekre lehet számítani a következő órarend szerint:
– 2017. 03. 20.-án 09-15 óra között Székelyhídon a Malom (Morii) utcában a 60-104 és a 21-105 szám alatt, a Gyár (Fabricii), az Ady Endre 2-4) szám alatt és Mihai Eminescu utcában a 2-14 és a 1-11 szám alatt;
– 2017. 03. 21.-én 09-15 óra között Székelyhídon az Állomás (Gării) utcában és a Székelyhídi Vasútállomáson;
– 2017. 03. 23.-án 09-15 óra között Székelyhídon az 1 Decembrie, Înfrăţirii, 1 Mai, Nicolae Jiga és az Avram Iancu utcában;
– 2017. 03. 24.-én 09-15 óra között Székelyhídon a Nagyléta (Leta Mare) utcában a 2-42 szám alatt.

Kertészkedés kalákában a Stubenberg kastélynál

Április elsején, szombaton, a székelyhídi Stubenberg kastélyban működő Gyermek Jézus Otthon vezetői kertszépítésre hívják Székelyhíd lakosait, a volt középiskolában cseperedett diákokat és tanárokat. A kalákában, ha lehetséges mindenki saját kerti szerszámokkal érkezzen és segítse a kastély arborétumának és környezetének megtisztítását. A kalákába sok szeretettel és finom bográcsossal várják a lelkes kertészeket.

Meghívó szalagavatóra

Szeretettel várnak  mindenkit a XI A, B, C és D álltal szervezett Szalagavatóra.
Az esemény 2017 március 31.-én lesz, a város sportcsarnokában, 18:00 órai kezdettel.
Belépő: 4 RON
Az előadás után, mindenkit várnak a strandon rendezett diszkóba, 22:00 órától. A diszkóba a belépő INGYENES.

Fiatalokkal cselekedni a gyermekekért

Hátrányos helyzetű fiatalok a rászoruló gyerekekért címmel szervez Erasmus+ ifjúsági csereprogramot az Ér hangja Egyesület Székelyhídon, április 20-26. között, összesen harminc fiatal bevonásával, akik Székelyhídról és környékéről, illetve Görögországból, Litvániából, Magyarországról és Portugáliából érkeznek majd.
 
A program fő célja, hogy munka- vagy végzettség nélküli fiatalok dolgozzanak együtt hátrányos helyzetű gyermekekkel. Azaz olyan képzésben vagy hivatalos munkaviszonyban részt NEM vevő résztvevők érkeznek a programba, akik találékonyak, nyitottak, érdekli őket a generációk jövője és gyermekekkel is jól együtt tudnak működni. Tevékenységeik pedig a program időtartamának felétől a Gyermek Jézus Otthon gyermekeivel töltött időt fogja jelenteni.

Tovább olvasom »

Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA)

Március 1. és május 15. között tehetik le egységes mezőgazdasági támogatáskérelmeiket az arra jogosult gazdák az Ügynökségnél. Ehhez a következő okiratok szükségesek:

– személyi igazolvány fénymásolata
– aktív bankszámláról szóló bizonylat
– bizonylat a mezőgazdasági nyilvántartóból a birtokolt földterültről, amelyre a támogatást igénylik
– állattenyésztés esetén a kérelemnek megfelelő, állatorvostól származó bizonylat

A kérelem, földterület-bevallás további lépéseit elektronikus felhasználói felületen tehetik meg a támogatást igénylők az Ügynökség segédletével.Információért forduljanak a székelyhídi Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) irodájához a Kazinczy Ferenc 5. szám alatt.

Márciusi előadások a Szigligeti Színházban

Március 24., 19 óra: Szigligeti Stúdió: Hol van az a nyár?

Március 31-én a Szigligeti Társulat rendhagyó ifjúsági irodalomórájára kerül sor Hargitai Iván rendezésében a Szigligeti Stúdióban. Ezen a bemutatón hirdetik ki a novemberben közzétett „Bolond Istók – Nagyszalontától a Margitszigetig„ pályázat eredményeit.

Márciusban két meghívott előadással vár minden kedves érdeklődőt a Szigligeti Színház.

Március 23-án 18 és 20 órától a Szigligeti Stúdióban vendégszerepelnek a BBTE végzős színésznövendékei. A Hatházi András által rendezett Mennyi?! című előadás a hallgatók közös játékán és improvizációin alapszik.

Március 29-én a budapesti Nemzeti Színház után Nagyváradon vendégszerepel a Tomcsa Sándor Színház Roberto Zucco című előadása. Az igaz történeten alapuló előadás rendezője Zakariás Zalán.

Tájékoztató

2016. november 28-án a Székeklyhídi Városi tanácsülés a város polgármesterének indítványára, szem előtt tartva a 44/2015-ös kormányrendeletet az adókedvezményekről , a 215/2001-es törvény 36-os, 39- es és 45-ös cikkelye alapján döntést hozott. A 74-es Határozat értelmében a be nem fizetett helyi adók késedelmi kamatai csökkenthetők 73,3 %-al, ha az adós adótartozását és a késedelmi kamatok 26,7%-át befizeti 2017. március 31-ig és írásban kéri a késedelmi kamatok csökkentését a Helyi Adóügyi Osztályon.

A kérelmek benyújtási ideje 2017. március 31.! Elbírálásuk napja 2017. június 30.!

NYITVA AZ AUTÓMOSÓ!

Székelyhídon a Petőfi Sándor utca 116. szám alatt régi helyén, új arculattal és új üzemeltetővel várja klienseit az AUTÓMOSÓ!
Külső-belső kézi mosás, szilikonozás, motormosás kérhető, egyszerre két autót is vállalnak.
A hét minden napján nyitva: reggel 8 órától délután 5 óráig, vasárnap kivételével.
Újdonság a melegedőnek kialakított helység, ahol várakozás közben lehet teázni, kávézni, üdítőzni, tévét nézni és a Wifi hálózat ingyenesen elérhető.

Olvasni jó!

A székelyhídi Városi Könyvtár a VI. Márai program keretében beszerzett 114 új könyvvel várja olvasóit. Mesekönyvek, verseskötetek, történelmi könyvek, albumok, szépirodalmi művek elérhetők. Kerekes Terézia szívesen útbaigazít minden kedves érdeklődőt.

Ízelítő:

Szendrei Júlia: „Naponként árvább”

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Gabnai Katalin: Drámajátékok,

A teljes választék megtekinthető az alábbi linken: http://bibliotecasacueni.blogspot.ro/