^ Vissza Fel
adventi érmelléki fonó címke bejegyzései:

V. Adventi Érmelléki Fonó

Kultúra  ,   2022. november 10. csütörtök 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az V. Adventi Érmelléki Fonó elnevezésű eseményünkre december 10-én, szombaton, 9-13 óra között a székelyhídi múzeum épületébe. A fonó ideje alatt számos, felmenőinktől fennmaradt foglalkozással ismerkedhetnek meg a gyerekek. Lehetőségük lesz kipróbálni a nemezelést, csuhésodrást, horgolást, csigapödrést, rongyszőnyegszövést. Ezen kívül betekintést nyerhetnek a fazekasság, a makett készítés és a rovásírás rejtelmeibe is.

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez a karácsonyi díszek és a könyvstand mellett a mézeskalács mindent belengő illata is hozzájárul majd. Hangolódjunk együtt az ünnepekre!

Idén is beszálltunk az időgépbe!

Kultúra  ,   2018. december 10. hétfő 

Az érmelléki fonóban ismerkedtek a régi mesterségekkel

Az Ér Hangja Egyesület ezelőtt három évvel eldöntötte, hogy Székelyhídra varázsol egy darabkát a múltból. Régi mesterségek titkainak ismerőit kutatta fel s hívta meg, hogy bemutassák, továbbadják tudományukat. Az így megrendezett háromnapos Adventi érmelléki fonó rendezvénye nagy sikert aratott. Aszalós Tímea, az egyesület elnöke akkor azt ígérte, mindent megtesz annak érdekében, hogy legyen folytatás. Íme, már harmadik éve a fonó szerves része az adventi készülődésnek.