Hetente kétszer két korosztály gyerekei róják a köröket és rúgják a bőrt az önkormányzat által ingyenesen biztosított sportcsarnokban. Kedden és csütörtökön 17–20 óra között harminc-negyven, 12 év alattiak és feletti gyerek teszi tiszteletét az edzéseken, jelentkezni folyamatosan lehet a kezdeményező Pro Székelyhíd Egyesület elnökénél, Erdei Imrénél (Binyunál).
Mára mindkét korosztály átesett a „tűzkeresztségen”, túl vannak az első barátságos meccseken. Előbb még a nagyobbak tettek látogatást Szentjobbon, 4-2-es vereség lett a vége, majd a hazai találkozón sikerült a visszavágás, 6-3-ra győztek. A kisebbek a teremben két részre osztva mérkőztek meg, szintén a közeli település gyerekeivel. Mindkét székelyhídi csapat korban és méretben is kisebb volt a vendégeknél, de így is sikerült a tisztes helytállás. A „törpék” 4-1-re kaptak ki, míg a 12 évesek 5-3-as vereséget szenvedtek, úgy hogy a vendégeknél több 14 éves is pályára lépett.
Remélhetőleg ez nemcsak egy újabb, sokadik fellángolás lesz a város vezetőitől, hanem végre újra hosszú évekig be lesz biztosítva a székelyhídi labdarúgás jövője. Mert a foci igenis él városunkban!
Juhász György


Másodikok az Aladinok
A nemrég véget ért Petőfi Sándor Emlékkupán fiataljaink (16–18 évesek), Aladinok néven második helyen végeztek, megelőzve többek között Kiskereki, Micske, Keresztúr-Olaszi csapatait. Egyedül a csokalyi Interstecs (Apa-fiak) tudott megálljt parancsolni nekik.