Félelem, a félelem ellen címmel fogalmaztuk meg a tizenegyedik alkalommal megtartott zenei találkozó idei témáját a székelyhídi magyar baptista gyülekezet hagyományos évenkénti rendezvényén.

Hozzávetőleg háromszázhúsz jelentkező követte figyelemmel október 11-én a zenei produkciókat és az előadásokat. A találkozónak egyre nagyobb sikere van, azok szerint is, akik ilyenkor ellátogatnak hozzánk, de azok körében is nő az érdeklődés, akik a világhálón tekintik meg utólag a felvételeket. Egy héttel a találkozó után, már több mint ezren látták a videókat.

Az énekek és az igei fejtegetések a köré a gondolat köré sorakoztak fel, hogy az istenfélelem védelem, mindenféle más félelem ellen. Külön öröm volt számunkra, hogy a felekezetközi jelleg hangsúlyozottabb lett, mint az előző években. Úgy a hallgatók, mint az előadók több felekezetből érkeztek. Minden zenei napon azt szeretnénk elérni, hogy az egyházzenei törekvéseket az igényesség felé tereljük. Csak olyan énekeket válogatunk a repertoárba, amelyek nemcsak megfelelnek egy bizonyos normának, hanem példamutatóak is a továbblépés tekintetében. Jól képzett, kitűnő zenészeket kérünk fel az énekek tolmácsolására.

Gondolkodunk azon, hogy a jövőben nagyobb lélegzetvételűre tervezzük a rendezvényt. Hadd legyen Isten áldása a terveinken is, de e sorok olvasóin is.


Írta: Balla Frigyes gyülekezetvezető