„Mit hiszel? – Mit teszel?” kérdések köré épült a székelyhídi magyar baptista gyülekezet tizenharmadik alkalommal szervezett Zenenapja október végén.

Ismét zeneszó hívogatta egy év kihagyás után a városi magyar baptista imaházba a dicsőítő zene és az Isten igéje iránt érdeklődőket. A már jól ismert felekezetközi rendezvényre idén 220 személy látogatott el Székelyhídról, a környező településekről, a szomszédos megyékből, Magyarországról, Kárpátaljáról és a Vajdaságból. A közönségnek lehetősége nyílott a már említett témakörre választ adó tanításokat hallgatni, illetve a Shina zenekarral és az őket segítő nagyváradi és debreceni barátaikkal együtt énekelni.

Az előző évekhez hasonlóan ismét két felvonásban zajlott az alkalom. Délelőtt elsősorban a „Mit hiszel?” téma fölött lehetett elmélkedni néhány gondolatébresztő buzdítás és igehirdetés alapján, délután pedig a „Mit teszel?” kérdésre próbált választ adni tanításában Balla Frigyes, a helyi gyülekezet vezetője. Mindkét téma aktuális kérdéseket vetett fel fiatalok, középkorúak és idősek számára, mivel a modern világban rengeteg információ és külső impulzus árasztja el az embert és fontos tudni azt, hogy keresztyén emberként miben és Kiben is hiszünk és annak fényében pedig miként cselekszünk, próbálva megfelelni a kor kihívásainak és a körülöttünk élő embertársaink lelki igényeinek.


A két alkalom között a helyi gyülekezet közös ebéddel, este pedig vacsorával kedveskedett a nagy részben már több éve visszalátogató vendégeknek. Emellett lehetőség volt a találkozásra, beszélgetésekre és a jó időnek köszönhetően pedig kisebb sétára is.
Délután a zárszó előtt lehető­séget kaptak a jelenlévők közül azok is, akik dalban vagy zenében szólni szerettek volna az egybegyűltekhez.

A jövőben, ha Isten terveivel is megegyezik, a már megszokott módon ismét találkozunk.


Írta: Csorján Barnabás