^ Vissza Fel
zene címke bejegyzései:

Házhoz megy a Zenede Székelyhídon is

Ajánló,Kultúra  , ,   2022. április 13. szerda 

A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum az idei évi erdélyi turnéján Székelyhídra is ellátogat, ahol megtekinthető lesz zenetörténeti előadásuk. A program művészeti vezetője Bordás József Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett dob-művész és Artisjus-díjas zenepedagógus. Az esemény helyszíne a Szabó Ódzsa Városi Színház, időpont 2022. május 9. Délelőtt 11 órától a gyerekek részére lesz előadás, 18 órától pedig a felnőttek részére. A belépési díj 10 RON. A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum, Rock-legendák erdélyi turnéját a Magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és az RMDSZ együttműködésével valósítjuk meg.

Zenenap a székelyhídi baptista gyülekezetben

Közélet  ,   2019. október 29. kedd 

„Mit hiszel? – Mit teszel?” kérdések köré épült a székelyhídi magyar baptista gyülekezet tizenharmadik alkalommal szervezett Zenenapja október végén.

Ismét zeneszó hívogatta egy év kihagyás után a városi magyar baptista imaházba a dicsőítő zene és az Isten igéje iránt érdeklődőket. A már jól ismert felekezetközi rendezvényre idén 220 személy látogatott el Székelyhídról, a környező településekről, a szomszédos megyékből, Magyarországról, Kárpátaljáról és a Vajdaságból. A közönségnek lehetősége nyílott a már említett témakörre választ adó tanításokat hallgatni, illetve a Shina zenekarral és az őket segítő nagyváradi és debreceni barátaikkal együtt énekelni.

„Nyitottak, kedvesek a székelyhídiak”

Kultúra  ,   2011. szeptember 3. szombat 

Vidonyevics Edina magyarországi származású színésznő az erdélyi magyarság szolgálata jegyében költözött Székelyudvarhelyre

 

Vidonyevics Edina színésznő zenés előadó estje követte a kiállítás-megnyitókat a múzeum épületében. A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésznője egy musicalválogatással örvendeztette meg a székelyhídi hallgatóságot.