Az élet megmozdult Csokalyon a hosszú és meleg nyárt követően, az őszi levegővel együtt. Iskolakezdés után mindig van egy-egy esemény, ami felrázza a közösséget. Mindig történik valami, mindenkivel. Igyekszünk minden korosztályt megszólítani és bevonni tevékenységeinkbe. Az idei ősz a vallásórások állatkerti kirándulásával kezdődött. A nagyváradi állatkertet október 12-én látogattuk meg tizenkét gyerek és négy felnőtt kíséretében. Mondanunk sem kell, hogy mekkora élmény volt számukra tigrist, medvét és antilopot testközelből látni, kékszőrű pónit etetni vagy páviánokat bosszantani. Mindenki jól érezte magát. Nagyszerű élménynek és maradandó emléknek bizonyult a kiruccanás.

Már-már hagyományszámba megy a csutkaszedési közmunka, amivel minden évben templomunk téli fűtésébe segítünk be, nem kis hatékonysággal. Idén még sikeresebb lett az akció: röpke két óra alatt, egy verőfényes keddi délutánon (október 16-án) Selmeczi Dezső presbiterünk traktorjának méretes pótkocsiját sikerült megtöltenünk. Idősebbek és fiatalabbak egyaránt segítettek.

Október végén a felnőttek temetőt szépítettek és közben közösséget építettek. Második nekifutásra (az őszi munka nagyon fontos tényező felénk az időzítés szempontjából) 25 pár szorgos kéz működött közre. Szinte egy lélegzetvételre (legalábbis egy délelőtt alatt) átültetett 39 tujafát Csuka József faiskolájából a ravatalozóval szembeni területre. Köszönjük az értékes adományt alpolgármesterünknek!

De az őszből még van hátra! November elején az ifjúsági csoporttal tekézünk Nagyváradra, november 10-re pedig egynapos gyülekezeti kirándulást fogunk szervezni Gyulára, az érseléndi gyülekezet tagjaival közösen. Terveink szerint meglátogatjuk a gyulai várat, az Almásy-kastélyt és megízleljük a százéves cukrászda finomságait. Reményeink szerint (és a helyfoglalások alapján) két busz sem lesz elég a népes társaság számára.

Isten adjon szép időt és jó kedvet minden résztvevőnek a közösségi alkalmakhoz!


Írta: Tokár Sándor lelkipásztor