Istentiszteletre hívtak bennünket a harangok vasárnap, november 15-én, a hegyközszentmiklósi református templomba. A falusi ember számára fontos az Isten háza, a hit és az istentisztelet. Számára olyanok ezek, mint egy szikla, amihez kapaszkodik, miközben bízik abban, hogy Istennél meghallgatást és kegyelmet talál.

A vasárnapi istentiszteleten Kiss Imre vendégteológus szolgált, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet II. éves hallgatója. Az ige Jób könyvéből (Jób 1,21)szólt, amely szerint Jób egy feddhetetlen, derék ember volt, aki félte az Istent és kerülte a rosszat. Ezért Isten nagy családdal és gazdagsággal ajándékozta meg. Miután a Sátán meglátogatta, majd elvette tőle gyermekeit és vagyonát, Jób így szólt: „Az Úr adta az Úr elvette, legyen áldott az Úr neve!”

Vendégteológusunk az igei üzenetet a mindennapi életből vett példákkal magyarázta. Azokhoz a megfogalmazhatatlan érzésekhez hasonlította, mint amikor elbúcsúzunk egy szerettünktől, aki elutazik, vagy amikor elveszítünk valakit, aki fontos számunkra.

Az istentisztelet további részében a 2019-ben alakult SzómiSzó együttes lemezbemutató koncertjét hallgathatta meg a gyülekezet. Az együttes tagjai: Bai Attila – zongora, Major Arnold – hegedű, Szukits Éva – brácsa, Szerefi Ilona – ének, Veres Lóránd – nagybőgő. Az októberben megjelent album Az eget, földet nézzétek címet viseli, és magyar költők megzenésített verseit tartalmazza.

A koncerten elhangzott művek: Ringató (József Attila), Éjszaka (Juhász Gyula), Az eget, földet nézzétek (Serfőző Simon), Virágének (Radnóti Miklós), Strófák (Czigány György), Európa csendes (Petőfi Sándor).


Írta: Béres Angéla