Több mint kétszáz táncos a IV. Nemzetközi Tini Dance Center Táncfesztiválon
Idén  negyedik alkalommal rendezett nemzetközi táncfesztivált Székelyhídon a Tini Dance Center tánccsoport. Hat település (Tyukod, Bors, Csokaly, Köbölkút, Biharfélegyháza és Székelyhíd) kilenc tánccsoportjának közel 200 táncosa mutatkozott be a székelyhídi művelődési ház színpadán. A rendezvény színes kavalkáddal, utcai felvonulással indult, nem kis feltűnést keltve a nyugodt vasárnapi délutánban. A munkásklub előtti téren együtt táncolt minden meghívott és hazai csoport majd a karneváli csapat zászlókkal, lobogókkal, transzparensekkel felvértezve vonult végig Székelyhíd főutcáján, mosolyt, vidámságot csalogatva minden járókelő arcára.

 

A fesztivál nyitótáncát a Tini Dance Center és B 612 táncosai mutatták be a Rudolf című musical A holnap hídja című betétdalára. Ez a dal a Tini Dance Center Egyesület küldetését is hordozza: „határokat átívelni, minden jót összekötni, áradni mint ahogy a fény teszi.” A TDC-t követve a méltó utódok, a Kölyök dance-esek vették birtokukba a színpadot, egy fergeteges polkát mutattak be, majd a Táncmanók és a félegyházi Holiday Dance sziporkázott. Az igazi rocksztárokat a borsi Kölyök dance személyesítette meg s az első rész zárásaként a TDC-csajok tánca volt látható.
A táncfesztivál második és harmadik részében különlegességnek számítottak a párbajok, amikor a színpadon egyszerre több tánccsoport adta elő ugyanazt a koreográfiát. A magyarországi Tyukodról érkezett TDC-csoport a székelyhídi Prince dance-szel küzdött meg a párbajok sorában. A csokalyi Fresh dance igazi meglepetést okozott a zsűri számára, fantasztikus fejlődésen mentek keresztül az eltelt egy év alatt. A köbölkúti TDC kis táncosai is bemutatkoztak a fesztiválon, táncaikat vastapssal jutalmazta a közönség.

 

 

 

 

 

A rendezvény harmadik, befejező részében a táncosok a Neoton musical dalaira készített koreográfiáikat adták elő a Holnap hajnalig, a Hétvégi motorozás lendületes táncai elnyerték a közönség tetszését.
A zsűri tagjai (Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere, Kovács Zoltán vámospércsi táncoktató, Ádám Ágnes pedagógus, Gardó Imre, a TDC volt táncosa, Szilágyi Jolán és Fekete Katalin) elvarázsolva követték a színpadon felvonultatott kavalkádot. A tánccsoportok változatos koreográfiái, kitűnő előadásmódjai, a jó zeneválasztások felhőtlen szórakozást biztosítottak a zsúfolásig megtelt művelődési ház közönségének.  Felemelő látvány és érzés, hogy ennyi táncos együtt tud mozdulni, érezni, lélegezni, lüktetni. Látni azt, hogy boldogság az együttlét és a táncosok örülnek egymás sikereinek. A fesztivál üzenete a határtalan barátság. Mindehhez a kapocs Oláh Katalin, s az általa létrehozott Tini Dance Center táncmozgalom, mely megszüntet országhatárokat, öszszeköt városokat, lelkeket, mely igaz barátságokat és felhőtlen jókedvet szül a zene, a tánc nyelvén.

 

 

Ennek a fesztiválnak minden csapat győztese lett, hiszen a zsűri döntése alapján minden csapat valamiben a „legjobb” volt. Kiosztásra került a leglátványosabb és a legjobb koreográfiák díja, a legenergikusabb csapat, a Szupermanó-díj, a legkitartóbb csapat, a legdinamikusabb csapat, a legtörekvőbb, a legédesebb, a leglelkesebb csapat díja is.
A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

 

 

Fekete Evetke