„Nincs gyönyörűbb szó az egész világon,
Mint az édesanya, örömmel kiáltom!”

 

Az édesanyák köszöntése a legfontosabb dolog a világon. Anyák napján, ezen a csodálatos szép vasárnapi napon a nagykágyai gyerekek is egész nap ünnepeltek, s szívük teljes szeretetével készültek erre az alkalomra.

Délelőtt az istentisztelet után a kisiskolások szavalattal és énekkel köszöntötték édesanyjukat, melyre Balla Frigyes vallástanár és Sas Enikő magyartanár készítette fel őket. Ezután Bara László tiszteletes úr a fiatalokkal néhány szavalattal és énekkel köszöntötték a szülőket.

 

 

A meghatottságtól nemcsak az édesanyák és a nagymamák könnyeztek, hanem gyermekeik is. A műsorok végeztével a gyerekek átadták édesanyjuknak a számukra hozott virágcsokrokat.Az ünnep délelőtt nem ért véget, hanem délután a kultúrházban folytatódott, ahol e jeles alkalomból bemutatkozott a Szabó Amália tanárnő vezetésével működő tánccsoport, mely ez alkalommal tartotta névadó ünnepségét is. A fiatalok által választott név nem más, mint a Harmatcseppek, mely igen találó s gyönyörködtető mindenki számára. A fiatalok különböző táncokkal, vidám jelenetekkel kedveskedtek szeretteiknek a legkisebbektől a legnagyobbakig. Minden érdeklődő szeretettel fogadta a kedves műsort, s minden jelenlévő lelkileg feltöltődve térhetett otthonába annak végeztével. Isten áldását kérjük ezen fiataljainkra, s bízunk benne, hogy hamarosan újra meglepnek bennünket valami lelket melengető tevékenységgel.

 

 

S. E.