Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere szerint az akarat és a munka hozzák meg a kívánt eredményeket a településeik számára.

Számos terve, elképzelése van a bihari polgármesteri hivatalnak. Mindezeknél a lakossági igényeket helyezték előtérbe. Az elöljáró külön figyel arra, hogy ha Biharon történik egy fejlesztés, akkor Hegyközkovácsiban is készüljön valami, hiszen ő egy község polgármestere. Bővítenék a gázhálózatot, a szabadidő eltöltésére alkalmas létesítményt akarnak megvalósítani, kerékpárutat szeretnének létesíteni Bihar és Hegyközkovácsi között.

Szilágyi Zoltán elmondta, hogy fontosnak tartják a játszóterek karbantartását. Rendbe teszik, ha szükséges pedig kicserélik az eszközöket. Önkéntesekkel végzik a javításokat, kalákában. Az elöljáró szerint dicséretes, hogy az emberek tenni akarnak a településükért, a közösségükért.

Az utóbbi időszakban bővült az önkormányzat gépparkja. A munkagépekkel takarítanak, füvet nyírnak például a bihari földvár történelmi emlékhelyénél is. Az önjáró kaszagéppel rendbe teszik a labdarúgópályát. A közutak körüli területeket, udvarokat is rendszeresen takarítják.

Az elmúlt időszakban mind Bihar, mind Hegyközkovácsi ki- és bejáratainál sikerült elhelyezni korszerű, az európai uniós szabványoknak megfelelő, LED-es megvilágítású helységnévtáblákat – nyilatkozta Szi­lágyi Zoltán. Biharban kicserélték a régieket, Kovácsiban eddig nem voltak. A közelmúltban megvilágították a gyalogátkelőhelyeket Biharon és Hegyközkovácsiban is, ami a járművel utazóknak, de a gyalogosoknak is biztonságosabbá teszi a közlekedést. Szintén a közlekedéssel és a tájrendezéssel kapcsolatos hír, hogy kovácsoltvas kerítést helyeztek ki a bihari Templom térre.

Bihar, óvoda épülete

A polgármester megemlítette, hogy bár a járványügyi korlátozások nem teszik lehetővé a nagyobb szabású események megtartását, de a korlátozások szigorú betartásával az idén első alkalommal megtartották a magyar kultúra napi rendezvényt. Sikeres farsangtemetési rendezvényt tartottak, méltóképpen megemlékeztek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc hőseiről, húsvéti csomagosztást szerveztek a helyi óvodásoknak és elemi iskolásoknak, adománygyűjtést rendeztek. Szóval a pandémia időszakában sem tétlenkedtek, és azokat a rendezvényeket, amelyeket a járványügyi szabályozások engedtek, azokat megtartották. Szilágyi Zoltán hangsúlyozta: „Ha akarunk és dolgozunk, akkor eredmény is lesz!”


Írta: Ér hangja