Gyermeknap alkalmával igazi forgatagi hangulatban lehetett részük mindazoknak, akik ellátogattak a Bihari tóhoz, a Bihar Község Polgármesteri Hivatala által szervezett kavalkádra.

A délben kezdődő bábszínházi előadást megelőzően Szilágyi Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket. Beszédében gratulált a szervezőknek, önkénteseknek és segítőknek a sikeres ünnepélyhez, majd felelevenítette azt, hogy annak idején az RMDSZ kezdeményezésére nyilvánították munkaszüneti nappá június 1-jét. Így együtt ünnepelhet a család apraja-nagyja, mert jó, ha egy kicsit mindenki gyermek tud lenni. Ezt követően Borsi Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető alelnöke szólt a jelenlevőkhöz.

„Legyetek olyanok, mint a gyermekek!”

Családias hangulat jellemezte ezt a nagyszabású rendezvényt, ahol nem egy gyerekszájból elhangzott „ez életem legboldogabb napja”. A szervezők bíznak benne, hogy lesznek még ilyen alkalmak. „A gyermekkor nemcsak a felnőttséget megelőző életszakaszt jelöli, hanem az őszinte életörömre és feltétel nélküli szeretetre való képesség állapotát. Ezeknek az érzéseknek a megélésére csakis a gyermeki lélek tisztasága tesz alkalmassá. Erre int bennünket a bibliai tanítás is, hogy »legyetek olyanok, mint a gyermekek!«” – nyilatkozta Szilágyi Zoltán polgármester.

Köszönetet mondtak

A rendezők megköszönték a Szigligeti Színház Lilliput Társulatának, a Zabhegyezők csapatának, a helyi tanító néniknek, a Nagyváradi Egyetem óvó és tanító szakos egyetemistáinak a segítséget. Elismerés illeti az esemény fő támogatóját, a polgármesteri hivatalt, a helyszínt biztosító vállalkozót és a szervező csapatot. Az SMA égben szenvedő Ştefannak a jótékonysági vásáron gyermeknapon összesen 3592 lej gyűlt össze, a két nap alatt pedig 8442 lejt utaltak át. Hálásan köszönjük!

A gyermeknapot követően az egyik résztvevő a közösségi oldalon is kifejtette elismerését: „Köszönjük szépen a bihari polgármesteri hivatal dolgozóinak, valamint Szilágyi Zoltán polgármesternek, hogy időt és energiát nem kímélve megszervezték ezt a csodás napot.”


Írta: Ér hangja