Új sportcsarnokok építését finanszírozza több erdélyi településen is a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium, amelyek közül megyénkben Bihar község nyert el tetemes összegű támogatást.

„2021 tavaszán több pályázatot sikerült benyújtanunk a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztériumhoz, amiből elfogadták a 11 millió lejes beruházást. Egy multifunkcionális sportcsarnok épül, öt-hat hónapon belül aláírjuk a szerződést, s onnan számítva tizenkét hónap alatt elkészül a beruházás” – közölte Szilágyi Zoltán, Bihar község polgármestere (portrénkon).

Az elöljáró hozzáfűzte,Bihar község nevében szeretné megköszönni Cseke Attila miniszter támogatását, hogy sikerül megépíteni a településen egy ilyen korszerű sportcsarnokot.

A leendő létesítmény lelátója 180 férőhelyes lesz, a belső teret úgy alakítják ki, hogy alkalmas legyen kézilabda-, kosárlabda-, tenisz- és röplabdaedzésekre és -mérkőzésekre is. Felfestett küzdőtérrel is rendelkezni fog. A 26×44 méter nagyságú sportpálya mellett öltözőket, mosdókat, raktárt és orvosi rendelőt is magába foglaló épületet létesítenek.

Cseke Attila miniszter sajtónyilatkozatban kifejtette, hogy a bihari sportlétesítmény minisztériumi jóváhagyását követően elkezdődhet a közbeszerzési folyamat.


Írta: Ér hangja