A méhészettel ismerkedtek az érköbölkúti fiatalok

Kétnapos interaktív foglalkozáson ismerkedtek a méhészettel az érköbölkúti fiatalok augusztus végén. A helyi kultúrház előtti találkozás után a kis csapatot Bádon Levente, a szervező Korona Közösségi és Kulturális Egyesület elnökének vezetésével Gődér Csongor fuvarozta a Kecskeháton lévő méhészetéig. Ott Gődér Attila beszélt a méhek életéről és a kaptárban uralkodó szigorú rendről, amit a fiatalok nagy érdeklődéssel hallgattak. A kellő védőfelszerelés oltalmában be is merészkedtek a kaptárok közé, ahol meg is ízlelhették a szorgos élőlények munkájának gyümölcsét.

Gődér Csongor kétszáz méhcsaládnak otthont adó kaptáraitól a jókedvű csapat az érköbölkúti Kecskehátig is eljutott. Ott a kiserdőt gyalogosan elhagyva messzire belátható e gyönyörű vidék. Gődér Attila segítségével az ifjak huszonegy szomszéd települést számláltak össze.

A tanulást az anyaországi Agrárminisztérium Hungarikum Bizottságának döntése tette lehetővé, amely nyertesnek ítélte a civil szervezet pályázatát, hungarikumnak elismerve az akácmézet és annak készítési folyamatát, mint a magyarság megőrzendő és egyedülálló értékét.


Írta: Rupárcsics Judit Csilla