Nagy csapat táborozni vágyó gyermek volt jelen a Székelyhídon megszervezett katolikus hittantáborban június 19–24. között. A tábor során 100 gyermek és 20-25 munkatárs segített abban, hogy a tábor szépen és gördülékenyen menjen. A heti téma, amelyet feldolgoztunk az imaórákban és a kiscsoportos foglalkozásokban az Oltáriszentség volt. Mivel ez egy ökumenikus találkozó volt, ezért minden nap valamely bibliai résszel kötöttük össze.


A nyitó szentmisét Ozsváth József helyi plébános tartotta, aki köszöntötte a megérkezett táborozókat, szülőket és nagyszülőket, Isten áldását kérve, hogy a tábor minden egyes napja áldott legyen. Ezen a napon az ismerkedésen volt a hangsúly, a csapatzászlók elkészítésén és a csapatindulók megírásán.
Szerdán szentmisével kezdtük a napot Erdődi Endre csokalyi görög katolikus plébános vezetésével, aki az utolsó vacsora emlékünnepét mondta el kicsiknek, nagyoknak. A szentmise és a reggeli után a kiscsoportos foglalkozásokon a csoportvezetők tovább részletezték együtt a témát. Ebéd után kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. Volt itt kőfestés, karkötő készítés, fafaragás, csuhézás és szövés is!
Balla Frigyes baptista lelkész csütörtökön látogatott meg minket és a Krisztus az élet kenyere témához rövid kis animációt hozott a gyerekeknek, amit énektanítás zárt. Az imaóra-reggeli-kiscsoportozás napi hármasát már az ebéd zárta, ezután stafétajátékban mérkőztek a táborozók, amelyet a kiscsoportvezetők és a helyi Székelyhídi Ifjúsági Társulat tagjainak segítségével rendeztünk meg. A verseny során a gyerekek zsákban ugráltak, kötelet húztak és még jópár erőt próbáló játékban vettek részt.

Pénteken Rákosi Jenő református esperes a lábmosás szertartásának témájában tartott nekünk rövid imaórát. A kiscsoportos beszélgetések és a reggeli után rendhagyó esemény következett: a hét során Pintér Béla Az én Istenem dalára a gyerekek tanultak meg tánckoreográfiát, amiről e napon videófelvétel is készült. Az óvodás csoport a délelőtt során időseket és betegeket látogatott meg énekkel és imával köszöntve őket, akik szívesen fogadták a tábor legkisebb lakóit. Ebéd után a nagyobb csoportok tettek hasonló szolgálatot.
A szombati napra tervezett kirándulás az Olaszi tóra elmaradt a rossz idő miatt, ezért a közösségi házban filmvetítéssel váltottuk ki a délelőttöt. Ozsváth plébános úr szentmiséje és az ebéd után pedig a szabad közös játéké lett a nap.
A táborzáró szentmisén is a gyermekeké volt a főszerep. Minden egyes csoport tanúságot tett arról, amit a hét folyamán tanult, tapasztalt. Énekekkel, versekkel dicsérték az Urat és hálát adtak azért, hogy részt vehettek az idei táborban is. Záróakkordként az áldás után a templomkertben bemutatták a már említett táncunkat a szülők, nagyszülők és mindenki örömére, aki a szentmisébe bekapcsolódott.

 

Braun Orsolya


Írta: Ér hangja