^ Vissza Fel
hittantábor címke bejegyzései:

Kalandok a hét szentség körül a katolikus hittantáborban

Hitélet  ,   2022. augusztus 24. szerda 

A katolikus hittantáborban a hét szentség témájával kapcsolatos és szórakoztató tevékenységek várták a mintegy ötven gyereket, fiatalt Székelyhídon augusztus 16. és 20. között a helyi termálstrand területén.

Te emelsz fel a vihar fölé – csendült fel minden nap a hálaadó dal egyik sora a táborozók ajkain. Az első nap reggele valóban viharosan, nagy égszakadással kezdődött, ami kicsit meg is ijesztette a táborba készülő fiatalokat, szüleiket és a szervezőket is egyaránt, de annál nagyobb hálával is töltötte el, hiszen az eső minden cseppje áldás volt a több hónapos aszály után.

Hittantábor játékos foglalkozásokkal

Mozaik  ,   2021. augusztus 18. szerda 

A Szent család volt a témája a székelyhídi római katolikus plébánia hittantáborának az idei, Szent Józsefnek szentelt egyházi évben. A nyolcvan gyereket és számos segítőt megmozgató játékos foglalkozások augusztus 10-től 15-ig zajlottak. A sok év tapasztalata meg egy kis megújulás jellemezte a Kuglis Gábor helyi plébános, Meleg Beáta hitoktató tanárnő és több lelkes pedagógus szervezte programokat. Nem csak ideiglenes, hanem állandó otthona lett gyerekeknek és segítőknek egy-egy napra az eddig is jól bevált helyszín, a Gyermek Jézus-otthon sűrű lomboktól árnyékos hatalmas kastélyudvara, a játszótérrel körülvett focipálya, a kemencével is büszkélkedő nyári konyha. Ezúttal is hálásan köszönjük az otthont vezető Tóth Andreának a szíves vendéglátást!

A négy tematikus nap szentmisével kezdődött, ezeket az idén is Kuglis Gábor atya celebrálta gyerekközpontú prédikációkkal, amelyek már fel is vezették az aznapi témát: Jézus családja, Szűz Mária és Szent József, Jézus nagyszülei, Szent Joachim és Szent Anna, Jézus tágabb értelemben vett családja, a tizenkét apostol, és végezetül a mi helyünk, apostoli küldetésünk az egyházban. Béres Csilla zene szakos tanárnő irányításával a szentmisék után énektanulással folytatódott a program, ebben Péter Tibor székelyhídi kántor és Braun Orsolya óvónő is segédkeztek.

Találkozás Jézussal

Diáksarok    2019. július 19. péntek 

,,Ha csak egy mustármagnyi hitetek is volna!” – énekelték lelkesen a római katolikus hittantábor résztvevői a táborzáró szentmisén, ahol hálát adtak az együtt-töltött idő eseményeiért.

A Jézussal való június eleji találkozóra a kicsiktől nagyobbakig (az előkészítő osztálytól VIII. osztályig) szólt a meghívás. Az idei tábor a hagyományokhoz képest kicsit formabontóan zajlott: imádkozás, játék, kirándulás, finom uzsonnák, rejtett formában még tanulás is. Minden reggel szentmisével kezdődött a program, amit az idén az új helyi plébános, Kuglis Gábor celebrált. Interaktív szentírás-magyarázatai felkészítették a gyerekeket az aznapi témákra, melyek középpontjában most az igazi értékék megtalálása állt. Ezután énektanulás következett Béres Csilla zene szakos tanárnő vezetésével. Az idei tábor „slágere” Zákeusról, a Jézusra kíváncsi, és addigi életével szakítani kész vámszedőről szólt. A csoportok hasonló korú gyerekekből alakultak egy-egy pedagógus vezetésével, akik sok-sok beszélgetéssel, játékkal, kézműves foglalkozással igyekeztek igazi értékeket elhelyezni a gyerekek szívébe.

Hittantábor: imaórák és csoportos szórakozás

Diáksarok,Kultúra  ,   2018. július 5. csütörtök 

Nagy csapat táborozni vágyó gyermek volt jelen a Székelyhídon megszervezett katolikus hittantáborban június 19–24. között. A tábor során 100 gyermek és 20-25 munkatárs segített abban, hogy a tábor szépen és gördülékenyen menjen. A heti téma, amelyet feldolgoztunk az imaórákban és a kiscsoportos foglalkozásokban az Oltáriszentség volt. Mivel ez egy ökumenikus találkozó volt, ezért minden nap valamely bibliai résszel kötöttük össze.