^ Vissza Fel
hittantábor címke bejegyzései:

Találkozás Jézussal

Diáksarok    2019. július 19. péntek 
 237

,,Ha csak egy mustármagnyi hitetek is volna!” – énekelték lelkesen a római katolikus hittantábor résztvevői a táborzáró szentmisén, ahol hálát adtak az együtt-töltött idő eseményeiért.

A Jézussal való június eleji találkozóra a kicsiktől nagyobbakig (az előkészítő osztálytól VIII. osztályig) szólt a meghívás. Az idei tábor a hagyományokhoz képest kicsit formabontóan zajlott: imádkozás, játék, kirándulás, finom uzsonnák, rejtett formában még tanulás is. Minden reggel szentmisével kezdődött a program, amit az idén az új helyi plébános, Kuglis Gábor celebrált. Interaktív szentírás-magyarázatai felkészítették a gyerekeket az aznapi témákra, melyek középpontjában most az igazi értékék megtalálása állt. Ezután énektanulás következett Béres Csilla zene szakos tanárnő vezetésével. Az idei tábor „slágere” Zákeusról, a Jézusra kíváncsi, és addigi életével szakítani kész vámszedőről szólt. A csoportok hasonló korú gyerekekből alakultak egy-egy pedagógus vezetésével, akik sok-sok beszélgetéssel, játékkal, kézműves foglalkozással igyekeztek igazi értékeket elhelyezni a gyerekek szívébe.

Hittantábor: imaórák és csoportos szórakozás

Diáksarok,Kultúra  ,   2018. július 5. csütörtök 
 385

Nagy csapat táborozni vágyó gyermek volt jelen a Székelyhídon megszervezett katolikus hittantáborban június 19–24. között. A tábor során 100 gyermek és 20-25 munkatárs segített abban, hogy a tábor szépen és gördülékenyen menjen. A heti téma, amelyet feldolgoztunk az imaórákban és a kiscsoportos foglalkozásokban az Oltáriszentség volt. Mivel ez egy ökumenikus találkozó volt, ezért minden nap valamely bibliai résszel kötöttük össze.