Februárban székelyhídi tantestület részt vehetett a Petőfi Sándor Elméleti Líceum alapítványa, a Scola Nostra Egyesület által szervezett, az uniós pályázati keretből finanszírozott kiránduláson, melynek úti célja Bécs volt. A háromnapos kirándulást számos tanár örömmel fogadta. A résztvevők az osztrák főváros különböző turistalátványosságait tekinthették meg, a schönbrunni kastélyt, a természeti múzeumot és sok más érdekességet. A pályázat lebonyolítása és maga a kirándulás Mariana Goel és Egeresi Ingrid tanárnők segítségével valósult meg.

A Scola Nostra egy másik európai uniós pályázatban is sikeresen vett részt. Ez a Early School Leaving, vagyis miért hagyja el annyi diák az iskolát még jóval az érettségi diploma megszerzése előtt. E hasznos és érdekes képzésen kilenc ország összesen 27 résztvevővel volt jelen. A képzés angol nyelven zajlott, a gyönyörű Palermóban, Szicíliában, május 9. és 15. között.

A résztvevők YouthPass-diplomát kaptak, amely egyetemi ösztöndíjak megszerzésénél előnyt jelent. Az egy hétig tartó képzés során fontos információkat tudtak meg a résztvevők, illetve próbáltak megoldásokat, lehetőséget felvázolni eme jelenség csökkentésére. Meglepő, hogy Olaszország és Franciaország küzd leginkább az iskolát korán otthagyókkal, míg Lengyelországban a legalacsonyabb ez a szám.

A székelyhídi Scola Nostrát, illetve Romániát Egeresi Ingrid tanárnő, Filip Fruzsina és Major Zsuzsa képviselte.
Remélhetőleg más európai uniós pályázatban is sikerül majd a Scola Nostrának szerepet vállalni, gazdagítva így a székelyhídi diákok lehetőségeit.

A Scola Nostra Egyesület 2006 óta működik. Tevékenységeivel mind a diákok, mind a tantestület érdekeit szolgálja. Az egyesület nonprofit jellegű nemkormányzati szervezet szerepel pályázatokban, így uniós forrásokat is képes lehívni.