A 2022. évi Advent is mozgalmasra sikeredett Csokalyon. Ahogy azt már megszokhattuk, minden évben valami újdonsággal készülnek a református gyülekezet tagjai az év legszebb időszakára.

Az ötödik ízben megrendezett, már hagyományosnak mondható adventi vásárral vette kezdetét a karácsonyi időszak. November utolsó vasárnapjára a közkedvelt portékák (adventi koszorú, mézes kalács, pörkölt dió, kézműves díszek) mellé idén újdonságként sárgarépa lekvárt és fürdőbombát készítettek az asszonyok. A vásár 1.200 lejes bevételét teljes egészében a jövő évi gyermekmunkára fordítja az egyházközség.

Ismét volt jótékonysági süteményvásár a micskei Sámuel bentlakás lakói számára. A csokalyi asszonyok szorgalmának köszönhetően 32 tányér finomságot állítottak össze, amit a vásárban 495 lej összegben értékesítettek. Beérkezett még 200 lej célirányos adomány is a bentlakás 14 lakója számára, melyet közvetlenül Karácsony előtt juttattak el a gyülekezetben összeállított cipős doboz ajándékokkal együtt.

Az adventi programokat a negyedik vasárnapon, a már szintén hagyományosnak mondható adventi koncerttel zárták le. „Égi, szent Béke jöjj!” című összeállításával a Sola Fide Keresztyén Kultúrális Csoport jóvoltából lélekemelő alkalmon hangolódhatott a gyülekezet a Nagy Várakozás utolsó pillanataiban.

Fellépett Boros Beatrice zeneszerző, egyházzenész, Fórián Andrea a csoport művészeti vezetője, Oszaczky-Andrássy Katalin zongoraművész, Thurzó Sándor József brácsaművész. Az énekkarban pedig Füzesi Csaba, Füzesi Edit, Füzesi Eszter, Füzesi Olívia, Szabó-Füzesi Henrietta és Szabó Dániel csodálatos hangja töltötte be a templomot.

Idén Tokár Imola tiszteletes asszony kezdeményezésére élő adventi naptár indult a gyülekezetben. December elsejétől minden este egy adventi lámpás kíséretében, közös énekléssel vitték el az adventi készülődést a jelentkező családokhoz, akik ötletesen feldíszített ablakok alatt várták az érkezőket. Bármelyik estén lehetett hozzájuk csatlakozni.

Tartalmas és meghitt, mégis lendületes Karácsonyra való készülődés volt ez a hónap Csokalyon!


Írta: Tokár Sándor lelkipásztor