Használatba vették a csokalyi fiatalok a magyar kormánytámogatással megvásárolt sporteszközöket a helyi református közösségi házban december elején. Az eszköztár bővítését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Ifjúsági- és cserkészközösségek tevékenységének támogatása elnevezésű pályázata tette lehetővé.

A támogatás összegéből pingpongasztalt, elektromos dartsszekrényt, air hockey- és csocsóasztalt, illetve kisebb sporteszközöket (pingpongütőket és -labdákat) vásároltak.

Az átadáson több mint harminc gyerek, fiatal és felnőtt érdeklődő volt jelen, 10-től 40 éves korig terjedő korosztályból. Nyolc fiatal dartsversenyben vetélkedett, a többiek asztalitenisz-bajnokságban mérkőztek meg, kieséses formában, a várakozók pedig csocsón vagy air hockey-n szórakoztak, illetve szurkoltak.

Az infrastruktúra-fejlesztés nagy hasznára válik a helyi fiataloknak, akik rendszeresen szerveznek ifjúsági sportvetélkedőket (például évente többször nagy sikerű asztalitenisz-bajnokságot). Ezek az alkalmak nagyban elősegítik a közösségépítést, melynek nemcsak az egyházban, de a faluközösségben is áldásos hozadékai vannak: a felnövő fiatalok itt akarnak maradni a családi és baráti közösségben.

A sportestek nagy sikernek örvendenek, ezért a jövőben heti-kétheti rendszerességgel is rendeznek majd ilyen közösségerősítő vetélkedőket a csokalyi fiatalok és fiatal felnőttek számára.


Írta: Tokár Sándor