Jótékonykodva csúszdáztak a petőfis kisiskolások, óvodások

Egymást váltva csúszdáztak a Petőfi Sándor Elméleti Líceum óvodás és kisiskolás csoportjai a sportcsarnokban december 4–5-én két színes csúszdás légváron, miközben lehetőségük szerint adományoztak a SMA 1 gerinceredetű izomsorvadással küzdő érkörtvélyesi Noel kezeléséhez. A székelyhídi, olaszi és csokalyi osztályok átlagosan fél órán át vehették birtokukba a légvárat. Az akció révén a pedagógusok az adományozás fontosságára nevelték a tanulókat. A kétnapos program során 3629 lej gyűlt össze, melyet a Noel megsegítésére létrehozott alapítvány számára utaltak át. Az akció Székelyhíd polgármesteri hivatala és a középiskola közös szervezésében valósult meg. Köszönet jár minden jótékonykodó gyereknek és szülőnek, Nyúl Ferencnek a csúszdás légvár használatának felajánlásáért és Püsök Julianna tanító néninek a lebonyolításért.

Sok kicsi sokra megy

Nemcsak pénzzel jótékonykodnak a petőfis kisdiákok, hiszen van olyan osztály, amely kupakokat is gyűjt Noel megsegítésére. Sok kicsi sokra megy, így bármilyen jótékonykodó kezdeményezés hozzájárulhat ahhoz, hogy a kisbaba közelebb juthasson a gyógyuláshoz.

Jótékonykodjunk tovább és tovább!

Székelyhíd polgármesteri hivatala szeretettel vár mindenkit a december 19-én, csütörtökön megrendezendő jótékonysági koncertre, mely során ugyancsak Noel számára gyűjtik az adományokat. A 19 órakor kezdődő eseményen fellép Béres Csilla zenepedagógus, Péter Tibor katolikus kántor, illetve a Nagyváradi Művészeti Középiskola diákjai (Bódi Mátyás László, Catona Ábel, Dobos Áron Zsolt, Ferencz Mercédesz zongoristák, Pálfi Boróka fuvola, Ferencz István hegedű).

Az érköbölkúti Korona Egyesület és az érolasziak december 21-én 20 órától szerveznek jótékonysági bált az érköbölkúti kultúrotthonban. Az esemény teljes bevételét a kicsi megsegítésére ajánlják fel. A jó hangulatról a Desszert együttes fog gondoskodni. A bálon sütit is vásárolhatnak a jótékonykodók.


Írta: Antal Noémi