Környezetvédelmi előadást tartottak a csokalyi kisiskolásoknak az őszi szünetben a Kolokán Környezetvédő és Hagyományőrző Egyesület önkéntesei november 6-án. A környezeti nevelést, bio- és ökogazdálkodást, környezetvédelmi tanácsadást célul kitűző egyesület előadóitól a gyerekek felvilágosítást kaphattak arról, hogy például mi a komposztálás, mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés vagy hogyan lehet madáretetőt készíteni használt flakonokból.
A gyerekek az általuk elkészített madáretetőket kihelyezték az iskola udvarán levő fákra. A továbbiakban margarinos dobozokba ültettek gesztenyéket, közösen feldolgozták, mire van szüksége a növénynek a megfelelő növekedéshez.
Az ökonapi tevékenység kertészkedéssel folytatódott, a környezetvédők az iskolát megajándékozták árvácskával, szegfűvel, százszorszéppel, örökzöldekel, krizantémmal, amit ők is Füzesi Józseftől szereztek be, a kisikolások és az iskola nagy örömére! A csokalyi gyerekek el is ültették hamarjában minden kis virágot a suli kertjében.

Fotografie-0900
Végül ökoautomata játékkal záródott a tevékenység, így mindenki kapott egy kis ajándékot a napközben elsajátított ismeretek mellé.

 

Erdei Irénke