Bár a beruházás csak 85%-os megvalósításnál tartott, átadták azt a tíz éve épülő elterelő utat, amely a Székelyhídon áthaladó nehézforgalomtól hivatott megszabadítani a várost.

Az ünnepélyes kereteket mellőzve, ám annál nagyobb sajtójelenléttel történt meg a 7,2 km-es elkerülőút átadása tavaly november utolsó napján, miközben az útépítő munkások még a közlekedési táblákat helyezték ki és a vízelvezető árkokon dolgoztak.

A terelőút jelentőségéről Székelyhíd városmenedzsere, Hegyessy Zsolt kérdésünkre elmondta, hogy a városunkat kettészelő nemzetközi úton naponta közel hatezer jármű hajt át, ezeknek jelentős százaléka pedig teherszállító rangsorolásba tartozik. Véleménye szerint a terelőút megléte növelni fogja a közbiztonságot nemcsak a közúti balesetek csökkentése által, de az út menti házak statikai állapotára való tekintettel is.

Amint az a megyei sajtóban is olvasható volt, a szóban forgó terelőút tíz évig készült, közben számos alkalommal reményvesztettséget keltve a székelyhídi lakosságban. Az akkori kormány 2011-ben írta alá a 2010-ben megnyert fejlesztési projekt szerződését, a kivitelezési versenypályázatot pedig egy spanyolországi cég margittai kirendeltsége nyerte el. Kevesebb, mint egy év alatt a teljesítmény közeledett az 50%-os megvalósítási arányhoz, amikor a spanyol cég és a margittai vállalkozás közötti kifizetési összetűzés miatt abbamaradtak a munkálatok. Évek teltek el, mire 2015-ben sikerült bírósági úton felbontani a kivitelezői szerződést a spanyol céggel, később pedig új anyagi forrást találni a befejezéshez, hisz a munka nagy része még hátra volt. Erre egy európai uniós finanszírozás jelentette a megoldást. Eltelt újabb négy év mire nyilvánosan meghirdették a kivitelezést a törvényeknek megfelelően, majd újabb fél év múlva végre visszaállt a folyamat a kellő vágányra. Az újabb kivitelező 2019 novemberében szerződött le a munka befejezésére, amelyre tizenkét hónapot kapott, és amelyet nem tudott betartani.

Az elterelő út tehát megvalósult, elkészülte nem volt zökkenőmentes, és az átadás is hagyott kívánnivalót maga után. Az erdélyi sajtóban nagy port kavart, hogy Lucian Bode szállításügyi miniszter és az újonnan megválasztott Bihar megyei vezetés képviselete bejelentés és a helyi elöljárók értesítése, meghívása nélkül adta át a beruházást, annak befejezése előtt. Ahogyan az út építése sem, a beruházás története sem ért véget ennyivel, hisz mint az kiderült, az út megépítéséhez szükséges kisajátított földterületek tulajdonosainak kártérítése még szintén várat magára.


Írta: Bíró Orsolya