Összehozta a kis falu lakóit az új ünnepi esemény

Hagyományteremtő szándékkal szerveztek Szentjobbon adventi vásárt november 30-án. Az eseményre lassan érkeztek a vendégek, viszont minél többen nézelődtek a portékák körül, természetesen annál jobb lett a hangulat.
A lakodalmas házat karácsonyi dalok és gyermekzsivaj, meleg bor- és fenyőillat töltötték meg. A vásáron a meleg bort és teát az egyháznak köszönhették a melegedők, de hogy a rágcsálnivaló se maradjon el, mézes sütiket és gofrit lehetett kapni, rögtön az eseményt szervező Szent István Szociális Központ gyerkőceinek kézműves termékei után. Számtalan díszes gyertyát, igényes képeslapokat, asztali díszeket vásárolhatott bárki a közeledő ünnepi ajándékozás céljából, vagy épp tombolát, adventi koszorút, esetleg a szomszéd boltos adományozta édességeket.
Nem volt szükség hulló hópelyhekre, fagyos szellőre vagy fabódékra – ezek talán az első dolgok, amik eszünkbe jutnak a karácsonyi vásár hallatán, mert zárt térben, beszélgetve, a kacagó-futkorászó gyermekeket nézve is be tudott lopózni a látogatók közé a Megváltóra való várakozás szele. Lassan valóban elérkezik a Karácsony, ezért kellemes lelassulást kíván az Ér hangja minden kedves olvasónak!
A vásár megrendezését a szentjobbi református egyházközség, a helyi polgármesteri hivatal és a Deneau cég segítette, támogatta.
Bíró Orsolya