Jól összeállított műsoraikkal, vicces jelmezeikkel a Petőfi-líceum diákjainak sikerült végleg elűzni a telet. Több éve már, hogy az iskolai farsangi előadásokba befurakodott a digitalizálódás világa. A Petőfiben működő médiakör tehetséges tagjai ilyenkor oroszlánrészt vállalnak a körülbelül másfél órás műsor összeállításában.

Így volt ez most is. „Vicc Elek” és „Csecs Emőke” híradósok különböző interjúkon és felvételeken keresztül mutatták be a farsang egykori és mai lényegét. „Para Zita” időjárás-jelentése is viccesre sikerült. Csak eztán következett a legnagyobb hahotát kiváltó, tanárokat felsorakoztató Mónika-show, melyben a szókimondó vendégek kifejtették véleményüket a X. C osztályközösségének egy-egy csintalanabb diákjáról. Nagy sikert aratott a felvételek készítésekor felgyülemlett bakik összessége is, melyből tükröződött a farsangi előkészületek vidám, vicces hangulata.

Ötletes volt a X. A osztály rövid jelenete, melyben a szereplők „fele apă-fele” víz beszéltek. Egy másik rövidfilmből megtudhattuk, hogyan készültek a tizedikes lányok, és miképpen gyúrtak, hol izmokat, hol tésztát a fiúk Toldó edzőtermében. A tizedikes diákok busó- és hiphoptánc-koreográfiával is készültek, melyeket természetesen nagy tapssal jutalmazott a múzeumba sereglett tanárokból, diáktársakból és néhány szülőből álló közönség.


Írta: Fekete Katalin