Szabó Csilla fizika szakos tanár veszi át a tanintézet vezetését

Szabó Csilla fizika szakos tanár, volt minisztériumi tanácsos lett a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum új igazgatója. Vad Márta eddigi igazgató a továbbiakban a nagyváradi Ady Endre Líceum igazgatójaként tevékenykedik majd.
A vezetőségváltást Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes jelentette be a tanintézet oktatógárdájának a jelen tanévben szeptember elsején megtartott első tanári gyűlésén az iskola dísztermében. A helyettes főtanfelügyelő megköszönte a leköszönő igazgató eddigi tevékenységét és átadta neki a szót. Vad Márta magyar és román nyelven is megköszönte mindenkinek a támogatást, az együtt töltött éveket, a munkát. Külön megköszönte az igazgatóhelyetteseknek, hogy az általa diktált feszített munkatempót is bírták mellette. Arra kérte volt kollégáit, hogy őrizzék meg a jót és vigyék tovább, az új igazgatónak erőt kívánt az elvégzendő munkához.

2

Vad Márta szavai után Kéry Hajnal felolvasta az új igazgató kinevezését tartalmazó határozatot. Szabó Csilla előbb románul, majd magyarul köszöntötte új kollégáit. Elmondta, nagyon örül, hogy itt lehet Székelyhídon és reméli, sikerül egy gyümölcsöző együttműködést kialakítania a tanári közösséggel. Szeretné folytatni az elődje által diktált feszített munkatempót és szeretne eredményes munkát végezni.

Szabó Csilla igazgatónő bemutatkozása

A gyűlés végén volt kollégái megható búcsút vettek eddigi vezetőjüktől, Vad Mártától.


Írta: Tiponuţ Tibor