Jó eredménnyel vettek részt a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjai a Romániai Madárvédő Egyesület egyik projektjében. A Madárfajok vetélkedőjének körzeti szakaszán Gődér Viktória (VI. B), Cservid Ákos és Demján Nóra (IX. B) szerepeltek sikeresen, Ákos a vetélkedő országos szakaszán is részt vett, ahol az előkelő 10. helyet szerezte meg. Iskolánk a tavalyi évben elnyerte a Természetbarát iskola címet is, amit egy az iskola nevére szóló táblával ismertek el a projektszervezők.

Ezúton is gratulálunk a természetvédelmet diákjaikkal is megszerettető biológia szakos tanároknak, és a környezetükért már gyerekkorukban felelősséget vállaló diákoknak egyaránt!

„A Petőfi-líceum biológia szakos tanárai már harmadik éve vesznek részt diákjaikkal a Romániai Madárvédő Egyesületnek az adott iskolai tanévre meghirdetett országos projektjében – mondta el Szabó Ildikó biológia szakos tanárnő. – Öt kötelező programban kell részt venniük az iskoláknak.

A székelyhídi diákok nagyon változatos feladatokat oldottak meg eddig: madáretető készítése, ragadozómadarak árnyképeinek felragasztása nagy felületű ablakokra, faültetés, virágok ültetése, a természetvédelemmel kapcsolatban álló világnapok megünneplése.” Hozzátette, áprilisban a madarak világnapjáról más szakos oktatók közreműködésével egy kiállítással és zenés műsorral emlékeztek meg. Része még a programnak a Föld világnapjának, a víz és az erdők hónapjának megünneplése. A programon belül került fel Székelyhídról is a szervezők weboldalára a városunkba elsőnek hazarepülő gólyapár érkezési ideje és a fészek helye.


Írta: Jagos Helén