Igazgatóváltás a Petőfi Sándor Elméleti Líceumban

Elkezdődött az új tanév, az érmelléki tanintézmények nyitóünnepségeire az iskolák udvarai megteltek diákokkal, pedagógusokkal. A Székelyhídhoz tartozó falvak tanévnyitóinak időpontját nehéz volt egyeztetni, de legalább az időjárás kedvezett az eseménynek.

A csokalyi Fényes Elek Általános Iskola fáinak leveleit jócskán lobogtatta a szél, de az udvaron folyó eseményeket ez nem befolyásolta. Az egybegyűlt gyerekeket, oktatókat és szülőket a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum vezetői, Cservid Levente igazgató és Kozma Sándor aligazgató, illetve Béres Csaba, városunk polgármestere tisztelte meg jelenlétével. Utóbbi hasznos tanácsokkal látta el a csokalyi iskola növendékeit: „Míg ide járnak a csokalyiak iskolába, addig az iskola falai meg vannak szentelve a gyerekek által” – mondta az elöljáró.

A nagyobb létszámú iskolákhoz képest családias hangulatban telt az érolaszi elemi iskola nyitóünnepsége. Mészáros Melánia tanítónő köszöntötte a jelenlévőket. Az eseményen jelen volt Cservid Levente és helyettese, Barta Imre is. Az igazgató arra ösztönözte a szülőket, hogy legyenek részesei a gyerekük iskolai életének és segítsék annyival a munkájukat, hogy elbeszélgetnek a gyerekekkel minden nap az iskolában történtekről. Hegyközszentmiklóson Mocsár László, a Toldy Általános Iskola igazgatója nyitotta meg humoros, de komoly tartalmat hordozó gondolataival a tanévet. A rövid ünnepély végeztével a gyerekek izgalommal futottak be az iskolába, hogy elfoglalják helyüket a padokban.

Ünneplőbe öltözött tömeg töltötte meg a Nagykágyai 1. Számú Technológiai Líceum udvarát is hétfőn reggel. Az iskola tanulói az újabb kihívásokkal teli tanévre a tanintézmény igazgatóitól és annak lelki vezetőjétől, Balla Frigyes vallástanártól kaptak útbaigazítást.

Hagyományoknak megfelelően a székelyhídi Petőfi-líceum tanévnyitóján a végzős osztályok diákjai vezették fel kéz a kézben a tanintézmény kapuin épp most belépő nulladik osztályosokat, amelynek helyszínéül a város központi iskolája szolgált.

Cservid Levente elmondta, hogy tanerőhiánnyal küzdenek, több állás is betöltetlen maradt, a kialakult helyzet áthidalására megyei szinten keresik a megoldást.

Az ünnepségen beszédet mondott Béres Csaba, őt követték a tanintézet vezetői, majd Rákosi Jenő székelyhídi református lelkész-esperes és Antal Ciprian helyi ortodox pap megáldották a tanévet kezdő diákokat. A beszédeket és jó kívánságokat követően bemutatták azokat az osztályfőnököket, akik új osztályt kaptak az idei tanévtől. Ezután kezdetét vették az idei tanév első osztályfőnöki órái.


Írta: Ér hangja