Több mint negyven diák adott elő egy-egy Petőfi-verset a VI. Szalárdi Petőfi Sándor Szavalóversenyen március 14-én. A vetélkedőre tizenegy település (Bihar, Bihardiószeg, Hegyközpályi, Hegyközújlak, Hegyközszáldobágy, Hegyközszentimre, Hegyközszentmiklós, Jákóhodos, Paptamási, Szentjobb és a házigazda Szalárd) tanulói neveztek be.
Az elöljárók ünnepélyes köszöntője után Székely Andrea helyi tanárnő diákjai a Petőfi szülei című előadást mutatták be. Ezután Margittai Tamás kápráztatta el a közönséget gitárjátékával, majd az iskola diákkórusa tette még ünnepélyesebbé a szavalóversenyt. A vetélkedőn a hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskolát Erdei Éva magyar szakos tanárnő és három tanítványa képviselte: a VI. osztályból Erdei Tamás, aki különdíjat kapott, a VII. osztályból Molnár Edina-Emma (III. díj) és Béres Alexandra-Emese (dicséret).
A rendezvényt a helyi Szalárdi János Egyesület szervezte, a zsűri tagjai Pető Csilla szaktanfelügyelő, F. Bató Ida nagyváradi színművész és Szigeti Ferenc nyüvedi református lelkipásztor voltak.


Írta: Béres Angéla