Az iskola szalagavató ünnepségének jól sikerült műsora, melyet a XI. osztályok biztosítottak, rácáfolt a péntek tizenhárom babonájára. Az esemény idejére Székelyhíd legforgalmasabb helye a sportcsarnok előtti tér volt, ahol kocsik tucatjai foglalták el a helyet.
Mint már megszokhattuk az eddigi szalagavatókon, a műsor két részre tagolódott: vicces és komoly részre, melyet a lelkes közönség elismerő tapssal jutalmazott. Látszott a tizenegyedikes diákok alapos felkészültsége, semmit nem bíztak a véletlenre, minden pontos forgatókönyv alapján működött.

A nyitószám, a hagyományokhoz híven a XI. B osztály keringője volt, melyet Mészáros Ildikó tánctanárnő lelkes felkészítésének köszönhetünk. Ezt követték a többi XI-es osztályok rövid kisfilmjei, melyben a tizenkettedikes diákok mindennapjai, iskolai életük elevenedett meg, ezekben mindenki magára ismerhetett. A tánc az est folyamán továbbra is fontos szerepet játszott, ez színesítette a különböző videók bemutatása közötti időt. A tizenegyedikesek attól sem riadtak vissza, hogy egy kicsit bevonják végzős társaikat a táncos előadásba, felhívták őket a színpadra, s ott különböző táncokat kellett utánozniuk kisebb-nagyobb sikerrel.

Az utolsó része a műsornak a kitűzők és virágok átadása volt. A tizenegyedikes diákok és osztályfőnökeik sorra szólították a színpadra tizenkettedikes társaikat az osztályfőnökük kíséretében, s minden végzős osztály megkapta a kitűzőt egy szál virág kíséretében. Ez volt a műsor legmeghatóbb része, mely sok szülőnek könnyeket csalt a szemébe.

Köszönet illeti mindazokat, akik részt vállaltak a szalagavató műsorának szervezésében.


Írta: Pál Máté-Zsolt