Szépen helytálltak a Petőfi Sándor Elméleti Líceum elemi osztályos diákjai az elmúlt hetekben, megyei és helyi versenyeken. Öttusáztak, „kuruttyoltak”, verset mondtak és népdalversenyen szerepeltek sikeresen.

A megyei öttusaversenyt Nagy­váradon rendezték március végén. A csalóka nevű vetélkedő csak utal a klasszikus olimpiai sportágra, mert itt a gyerekek ügyességi akadálypályán, célbadobásban, helyből távolugrásban, egyensúlyozásban és végül, de nem utolsósorban váltófutásban versenyeztek. Székelyhidat szép helytállással a III. B osztály Krizsán Benjámin testnevelő szakos tanár által felkészített tanulóinak csapata (Martin Boglárka, Nagy Márk, Papp Regina, Szilágyi Roland) képviselte.

A Kurutty megyei döntőjében április közepén a szoros küzdelemben, magas színvonalon versenyző Gézengúzok csapata – Egeresi Fru­zsina, Kustán Zalán (mindketten I. C osztály), Széll Ábel (IV. B) és Vadkerti András (III. B) – dicséretet érdemelt ki. Ígérik, jövőre újra nekifutnak az általános műveltségi vetélkedőnek.

Egyidejűleg rendezték a Szám­adó Ernő-szavalóversenyt, ahol valóságos díjeső „zúdult” a Petőfi és hegy­közszentmiklósi Toldy Ál­talános Iskola köbölkúti kisdiákjaira. Az elsősök között Szegecs Jázmin győzött, Pálhegyi Csaba II., míg Gődér Petra III. helyezést értek el. Kádár Noémi-Hajnalka és Gombos Anasztázia dicséretben részesültek a másodikosok versenyén, a harmadikosok között Major Szandra II. lett, Hamza Eszter-Laura dicséretben részesült. A negyedik osztályosok vetélkedőjében Dienes Gábor-Ben­jámin II., míg Gődér Viktória III. díjat kapott. Mindannyiuknak és felkészítő tanítóiknak is jár az elismerés.

Eközben Tótiban az óvodások megyei népdalversenyén Rákosi Johanna Hajnalka I., Kun Lilien III. díjat szerzett (felkészítők: Guba Anita és Czapp Hanna óvónők)

A fentiekből is kiderül, hogy számos tehetséges diák jár iskoláinkba, óvónőink, tanítóink remek munkát végeznek. Sikereiknek mindannyian örülünk és gratulálunk!


Írta: Ér hangja