Jó hangulat és sok mosoly a fesztiválon

Egésznapos gyermekfesztivált rendeztek a csokalyi Fényes Elek Általános Iskola oktatói június 3-án a helyi sportpályán a szülők bevonásával. A nap kezdetén még szürke esőfelhők borították a futballpálya fölötti eget, de délre már kisütött a nap. A jó hangulat és a játékkedv egész nap garantált volt. A napot a III–IV. osztályos diákok közti futballmérkőzés nyitotta, majd megmérkőztek egymás közt a nagyobbak is, a V–VI. osztályosok közös csapata a VII–VIII. osztályosok ellen. A háttérben a szülők már megrakták a tüzeket és csakhamar rotyogott a három nagy bogrács. Finom ennivalóval várták a szakácsok a futkosásban, kötélhúzásban, kvízjátékban, keresőjátékban elfáradt diákokat, óvodásokat.

 

 

A kötélhúzást, a sportmérkőzéseket és játékokat a szokatlan oldalról bemutatkozó magyartanár szervezte. A futóversenyt és tombolát a matematikatanár bonyolította le, a programot román nyelven lebonyolódott csoportos kvízjáték is színesítette. A délután legmulatságosabb része a biológiatanárnő által levezényelt lekvároskenyérevő-verseny volt.

 

 

 

 

A játszva tanulás, kellemes szórakozás is része volt a vidám napnak. Meghívott vendégeink voltak a Pusztai Farkasok Hagyományőrző Egyesület vezetői, valamint a szintén Székelyhídról érkező Wing Tsun Kungfuklub képviselői. A Pusztai Farkasok ismertették az ősmagyarok öltözködését, harci ruháit, fegyvereit. A diákok ki is próbálhatták a nyíllövést, az interaktív produkció sok érdeklődőt vonzott. Szintén nagy tapsot kapott Guba József kungfumester és csapatának habtégla- és deszkatörő bemutatója. A nagyobb tanulók, fiúk és lányok ki is próbálhatták a sportág alapjait, ütés- és védéstechnikákat gyakorolhattak. A szervezők ínycsiklandozó bográcssal kínálták a meghívottjaikat.
A rendhagyó gyermeknap végén minden résztvevő kellemes emlékekkel térhetett haza.

 

 

Bényei Szabolcs