Február végén zárult le a székelyhídi Petőfi Sándor Líceumnak az „Iskolabusz működtetésének a résztámogatása a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban” című pályázata.
Az iskola a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően a jelenlegi tanévben több tantárgy és egyéb iskolai versenyre tudta díjmentesen szállítani diákjait.
Többek között a Fürkész helyesírási, az Adj király katonát, a Simonyi József helyesírási, a Mikes Kelemen magyar irodalmi tantárgy, a Római katolikus olimpiász, a Mesék szárnyán, a Számadó Ernő mesemondó versenyeken képviselhették a székelyhídi iskolát diákjai a BGA-s támogatásnak köszönhetően, ez nem csak a diákok és pedagógusok, de a szülők számára is könnyebbséget jelentett.

A líceum további tervei között szerepel a diákok ösztönzése a különböző karitatív, természetvédő és egyéb tanórán kívüli tevékenységekre, amelyeket csoportos jutalmazással kíván elérni.
A különböző kiemelt tevékenységekben a legjobban teljesítő osztályközösséget az iskola jutalom kirándulással díjazza majd.

Az idei évben az iskola a Communitas Alapítvány valamint a Bethlen Gábor Alap felé is benyújtott pályázatokat.

Cservid Levente