Ismét megnyitotta kapuit a LEGO Klub az óvodás korosztály számára március elején. A LEGOvár kis felfedezői elnevezésű foglalkozások minden szerdán és csütörtökön 17 órától kezdődnek. Jelenleg két csoporttal dolgozunk, a székelyhídi óvodákból pedig összesen negyven gyermek jelentkezett.

Az óvodás korú gyerekek legfontosabb tevékenysége a játék, ám a LEGO ennél valójában sokkal többnek mondható. Az építés során a gyerekek megismerkednek a világ működésével, olyan tapasztalatokat szereznek, amelyek a mindennapi életben is hasznosak: megtanulják saját testüket irányítani, térben tervezni, problémákat megoldani, és mindemellett, a LEGO jó csapatépítő tevékenység is.

A foglalkozásaink változatosak, rendelkezésünkre áll többféle LEGO DUPLO szett és készlet: 6-os LEGO téglaszett, LEGO Duplo állatos szett, Mesemondáskészlet, Steam Park, Hangulatépítés, az Én XL világom, Matek vonatkészlet, Kódoló Expressz.

Az említett játékok különböző fej­lesztési területeket céloznak meg: fi­nommotorika, logika, utasítások meg­értése, koncentráció, emlékezet, számfoga­lom stb. Mindezek szükségesek az iskolára való felkészültséghez, ugyanakkor felkeltik a gyermekek ösztönös kíváncsiságát és közösen játszva tanulhatnak.

A LEGO Duplo építési tevékenységek közvetett módon, észrevétlenül fejlesztik a kreativitást, az együttműködést és a problémamegoldási készségeket, lehetőséget biztosítanak a korai nyelvi és szövegértési készségek fejlesztésére, az érzelmek megismerésére és az empátia kibontakoztatására.

Foglalkozásaink úgynevezett leckékre épülnek fel, a leckék pedig a következő szintekre vannak osztva: kezdő, középhaladó és haladó.

A gyermekek szívesen vesznek részt a tevékenységeken, ez a visszajelzések alapján is elmondható, mindig türelmetlenül várják a következő alkalmakat, az új kihívásokat és az érdekesebbnél érdekesebb feladatokat.

Legózni jó!


Írta: Guba Amália és Szűcs Andrea , óvónők