Bibliahetet tartottak Érköbölkúton és Hegyközszentmiklóson

 

„Boldog az a szem, amely látja, amit ti láttok.” (Lukács 10,23)

 

Ebben az évben is Isten kegyelméből megtartottuk a Vakációs Bibliahetet Hegyközszentmiklóson. Mint ahogy a bibliahét címe is jelzi, valóban látni kell, hogyan segített bennünket Isten a bibliahét megszervezésében, az eddigi években és ebben az évben is. A K.O.E.N. holland alapítvány munkatársai már húsz éve készítik el gyermekeink számára a bibliahét anyagát.

 

Játékos foglalkozások, bibliai történetek vezettek vissza Elizeus korába, ugyanis az ószövetségi próféta élete állt az idei bibliahét középpontjában. A tanult történeteken belül megláttuk, mit cselekedett Isten, mennyi csodát tett Elizeus próféta és azokkal hogyan segített a segítségre szorulókon. A történeteket egy aranymondás díszítette, azaz egy bibliai ige, ami kapcsolatos a történetekkel.

Egyik kedves történet a szíriai Naámán meggyógyítása, amelyből gyermekek megtanulhatták, hogy a szófogadás és az engedelmesség sokszor a segítség kulcsa. Az ötödik nap egy újszövetségi történet bemutatása következett, a vakon született ember története. Naponként a tanult történet megismerése mellett ezekhez kapcsolódó énekeket sajátítottak el a gyermekek. Mindennap különféle, fantáziadús kézimunkák is készültek.
A záró napon, vasárnap a református templomban gyermekeink bemutatták a hét eseményeit a gyülekezet örömére. Köszönjük a támogatásokat az egyháznak és a frissítõket a szülõknek.
Béres Angéla