Ez év októberében is megemlékeztek az állatok világnapjáról a Petőfi Sándor Elméleti Líceum tanárai és diákjai, melyet hagyományosan október 4-én tartanak világszerte. A jeles dátum előírja a kedvencek kényeztetését és az a felett érzett öröm kifejezését, hogy bennük valóban hűséges és hálás barátokra lel az ember.

A kedves ünnep számára kiválasztott dátum Assisi Szent Ferenc olasz szerzetes nevéhez kötődik, aki ezen a napon halt meg 1226-ban. Az állatok védőszentjeként ismert prédikátor a róla szóló legendák szerint beszélgetett az állatokkal, és nagyon sokszor ábrázolták madarak társaságában.

Az eseményen részt vevő V–VIII osztályos diákok tanáraik – Boros Mária, Cservid Levente és Szabó Ildikó – szervezésében találkoztak október 5-én, hétfőn a líceum bejáratánál, ahová magukkal hozták házi kedvenceiket is. Mindenki nagy érdeklődéssel ismerkedett a másik bemutatott négy- vagy kétlábújával. Sokan hozták el kis és nagy kutyájukat, cicájukat, papagájukat, tengerimalacukat vagy éppen házi szárnyasaikat.


Írta: Szamos Mariann