Nagy sikert aratott az Iskola másként programsorozat a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjai körében. Nemcsak a kötelező órák elmaradása miatt élvezték a tanulók ezt az április eleji hetet, hanem azért is, mert sok érdekes dologgal ismerkedhettek meg, új barátokat szerezhettek, megismerkedhettek más osztályba járó diákokkal, több új témavilágot tárhattak fel, megtanultak csoportként együttműködni, közös élményeket gyűjthettek,mindentanár a számára kedves témában tarthatta óráit.

A diákok nagy örömmel léptek be az iskolába, mivel nem tudták előre, hogy mi is vár rájuk pontosan, némely kötelező óránál érdekesebb dolgokkal gyarapodott a tudásuk. A különböző programok érdekessé és változatossá tették a heti programkavalkádot. Mindenki számára új dolog volt, hogy maguk jelentkezhettek az általuk legjobbnak vélt programokra, foglalkozásokra. Néha vita is alakult ki a megtelt létszám miatt, mivel több program is túl vonzónak bizonyult és akár képesek lettek volna versengeni is a jelenlétért. Mind a tanárok, mind a diákok sokkal szabadabban és könnyedebben viszonyultak egymáshoz, így a foglalkozás gördülékenyebben és jobb hangulatban telt.

A diákok véleménye szerint szükség lenne még több ilyen programsorozatra, mivel az ilyen szabadabb tanulás jobban összekovácsolja a diákokat és a tanárokat egyaránt. Voltak olyan szemfüles diákok is, akik ezen a héten is begyűjtöttek egy-egy jó jegyet, hiszen remekül helytálltakmindenfeladat során. A tanulók bevallása által leszűrhetjük, hogy e hét igen kellemesen, hasznosan, vidáman, szórakozással, de mégis legfőképpen tanulással és tapasztalatszerzéssel telt. A diákok remélik, hogy még több ilyen alkalmon is részt vehetnek, hiszen tanulni nem csak vasszigorral lehet, hanem némi hangulatot és kreativitást is lehet csempészni a tananyagba.

 

Fazakas Evelin