A futballrajongók nem kis örömére harmadszor szervezte meg a Mikulás-kupát a városi sportcsarnokban a Székelyhídi Diáktanács december 3-án. Bár jelenleg zajlik egy teremfoci-bajnokság az iskolában, azonban egy kis edzés, egy délutáni gyors kupa bármikor belefér a programba. A csapatokat a jól megszokott V–VIII. osztályosok és középiskolások felállás szerint két kategóriába sorolták. Éppen az idő rövidsége miatt a Mikulás-kupán elég rövid meccseket játszottak, kétszer tíz perceseket, azokat is egyenes kieséses rendszerben. Így is estébe nyúlt a rendezvény, egyrészt a kevésnek tűnő, ilyen alkalomkor mégis soknak tűnő csapatok miatt, másrészt tél révén igen hamar beesteledik. Elég kevésnek tűnhet a húsz perc a szokásos 90-hez képest, de így is sokszor megrezegtek a hálók.

Az V–VIII-as kategóriában a győztes Ászok csapat után másodikként a Steaua, míg harmadikként a Real Madrid végzett. A IX–XII-eseknél már jóval kreatívabb nevek jelentek meg, ugyanis a Focimanók lettek a negyedikek, a Gólvágók a harmadikok, második a Törött boka juniors, az első helyezést pedig a Suttogó szemek csapat vívta ki magának. A játék végeztével minden csapat megkapta az őt megillető oklevelet és Mikulás-kupát – köszönet érte a Communitas Alapítványnak – amelyek nagy valószínűséggel mára már az osztályokban hirdetik dicsőségüket.
Zárásképp egyrészt biztosítani szeretném a kedves olvasót, hogy igen, lesz negyedik Mikulás-kupa is, ha nem zárkóznak el a dologtól a támogatók. Másrészt megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem Kaszonyi Botondnak a felelősségteljes szervezést, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a rendezvény.

 

ifj. Major Lajos