Büszkék lehetünk Cservid Levente biológiatanárra (képünkön), aki a Zöld Tündér-díjat vette át, mint a határon túli legaktívabb tanár a Fenntarthatósági témahéten április 19-én. A Petőfi Sándor Elméleti Líceum oktatójának járó elismerés mintegy köszönet azon tanárok számára, akik a programot sikeresen eljuttatják a diákoknak. Cservid Levente, miután sikeresen pályázott a meghirdetett képzésre, a szakértői rész mellett a háttérszervezői munkában is kivette a részét, és a versenyek során sikerre vezette diákjait. Elmondta, miután elektronikus úton értesítették, hogy ő nyerte a Fenntarthatósági Témahét Zöld Tündér-díját, mint a határon túli legaktívabb tanár, nagyon meglepődött és megilletődött, természetesen nagy megtiszteltetésként élte meg mindezt. Ezúton is gratulálunk neki a díj elnyeréséhez.

Az idén Magyarországon hatodik alkalommal megszervezett Fenntarthatósági Témahét április 19. és 23. között zajlott le. A rendezvény fővédnöke Áder János magyar köztársasági elnök volt. A témahét egy olyan nyílt program, mely célját tekintve arra hivatott, hogy a még iskolás korban fogékony fiatalságnak felhívja a figyelmét a környezetvédelemre és a klímaváltozás minden aspektusára, hiszen a gyermekek nem csak érintettek lehetnek, hanem azok is – akik később sikeres lépéseket tudnak tenni a Föld megóvása érdekében.

A program valamelyest hasonló a nálunk Romániában működő Iskola másként elnevezésű projekthez. A Fenntart­hatósági Témahét közel egy egész évet átölelő tevékenység, és tavaly volt az első alkalom, hogy a program bizonyos részei a határon túliak számára is hozzáférhetővé váltak – pontosabban két versenyszám, amelyek a ZöldOkos Kupa és a Mesélnek a fák elnevezést viselik.


Írta: Szyártó József László