Alaposan átmozgató ötnapos focitáborba jelentkezett közel harminc gyermek összesen Székelyhídról, illetve a Hajdú-Bihar megyei Esztárból és Konyárról.

A július utolsó hetében a Gyermek Jézus Szabadidő és Sportközpontba időzített napi edzéseken kívül a programok között szerepelt játékos kvízvetélkedő, főként labdarúgásról és egyéb sportokról szóló kérdésekkel, illetve nem maradt el a szabadtéri szalonna- vagy kolbászsütés és a strandolás sem.
Ahogy arról Juhász György ifiedző lapunknak beszámolt, a székelyhídi tábort a Gyermelyen szokásos hasonló esemény mintájára szervezték meg, ahol eddig már kilenc alkalommal jelen voltak. Idén a közép-magyarországi településen pályafelújítás miatt elmaradt a nyári program. Juhász hozzátette, sajnos gyerekfocicsapatról még nem beszélhetünk a városban, teljesen amatőr szinten évi öt barátságos meccsel jelentkeznek és hetente két edzésük van. Ettől függetlenül a kemény edzőprogramot nagyon komolyan vette minden gyerek. A Magyarországról érkezett gyerekek edzője, Nagy Bence is megerősítette a székelyhídi vezető által említett célokat, miszerint a tábor legfontosabb része a jó hangulat, az ismerkedés, az együtt játszás öröme, a kapcsolatépítés, amit a közös remények szerint sikerül ápolni a jövőben.
A tábor fő látványossága a hajdúhadházi László Gyula labdazsonglőr Guinness-rekorder előadása volt, amely hosszú percekre kötötte le a gyerekek figyelmét. Mint a meghívott elmondta, szerinte nagy előnye a műfajnak, hogy nem igényel túl sok edzést, és szabadon szárnyalhat a fantázia, az emberi test pedig végtelen variációt enged a labdával történő játékra.


A focitábor beteljesítette célját: végig remek hangulatban zajlott, hiszen új barátságokkal és új élményekkel gazdagodhattak a gyerekek, a szervezők pedig abban bíznak, hogy jövőre ismét találkozhatnak a résztvevőkkel és továbbfejleszthetik, gyarapíthatják a most kialakult kis közösséget.
A rendezvény megszervezését a székelyhídi polgármesteri hivatal és helyi tanács támogatta.

 

Ér Hangja


Írta: Ér hangja