Focitáborban edzett harminc magyarországi és érmelléki gyerek a székelyhídi focipályán, illetve a strand területén augusztus 12–16. között. A programot a Pro Székelyhíd Egyesület azzal a céllal szervezte, hogy lehetőséget nyújtson a határon innen és túl élő gyerekeknek az ismerkedésre, barátságok kötésére, és persze focizásra, sportolásra, ezáltal pedig erőnlétük, kitartásuk fejlesztésére.

A résztvevők között volt Esztár, Konyár, illetve Székelyhíd utánpótláscsapatának több tagja is. A komolyabb edzések keddtől kezdődtek, amikor a felkészítők a gyerekeket korosztályuk szerint vegyes csapatokra osztották.

A kis kapusnövendékek több alkalommal is külön gyakoroltak. Az edzéseket a magyarországi csoportot kísérő László János és Nagy Bence, Székelyhídról pedig Juhász György és Oláh Róbert tartották. Szerdán a magyarországi küldöttség a Székelyhídi Törekvés Nagyváradi AC elleni edzőmérkőzésére is kilátogatott, ahol nagyszerű szurkolótábornak bizonyultak. A helyi csapat 6-1 es győzelemmel köszönte meg a kicsiknek a biztatást. A csütörtök esti szalonnasütésen nemcsak a székelyhídi és környékbeli szülők, hanem az esztári, konyári gyerekek hozzátartozói, illetve a sportklub küldöttei is részt vettek. Szabadidejükben a gyerekek strandoltak, illetve megunhatatlanul rúgták a labdát.

A tábor megvalósítását a Bihar Megyei Projektkezelő és Fejlesztési Igazgatóság (DDIP) támogatta.


Írta: Antal Noémi