Június első hetében ünnepélyes körülmények között elballagtak a Petőfi Sándor Elméleti Líceum végzős diákjai, a székelyhídi református templomban. Az eseményen a végzős diákok és hozzátartozóik mellett természetesen jelen voltak az osztályfőnökök, a tanári kar tagjai, az iskola igazgató-helyettesei, valamint Barta Imre igazgató és Béres Csaba Székelyhíd polgármestere is.

Az ünnepi esemény istentisztelettel kezdődött. Rákosi Jenő esperes, a végzős diákok számára megfogalmazott üzenetében kiemelte, hogy a ballagók törekedjenek a boldogságra és járjanak a szeretet útján. Șuteu Vlad – Sergiu ortodox pap imádsága utáni beszédében hangsúlyozta, hogy a végzős diákoknak az élet megnyitja kapuit, és a rájuk váró utat igaz hitben tegyék majd meg. A továbbiakban Kuglis Gábor katolikus pap adta áldását és fejezte ki jókívánságait a végzősöknek.

Az egyházi személyiségek után, Püsök Julianna és  Kiss Daniela igazgatóhelyettesek tartottak beszédet.  Kiemelték: a változó világhoz alkalmazkodniuk kell a friss végzősöknek, és a lehető legjobbakat kívánták a számukra, hogy ne csak az életben, de az elkövetkezendő érettségi vizsgákon is sikeresen vegyék az akadályokat. Béres Csaba polgármester beszédében kiemelte, hogy mindenkinek nehéz volt ez az elmúlt időszak, de a diákoknak különösen az volt, mivel meg kellett küzdeniük az online oktatás nehézségeivel és a közösségi távolságtartással is.

Az esemény folytatásaként a Petőfi Sándor Elméleti Líceum énekkarának népdal előadását halhatták a jelenlévők, majd  Antal Gabriella, a XII.A., Oláh Aranka, a XII.B,. és Kormányos Enikő, a XII.C. osztályfőnökei mondtak beszédeket és adtak át díjakat az arra érdemes végzősöknek. Ezt követően Pap József pedagógus adta át a Scola Nostra által felajánlott díjakat a tanulmányi és sport kategóriában, majd Kiss Daniela igazgatóhelyettes a kiemelkedő sporteredményeket elért diákokat díjazta. A ballagás a végzős diákok búcsúbeszédjeivel, és az iskola jelképes kulcsának az átadásával zárult.  


Írta: Szyártó József-László