Izgalommal és energiával telten először vettek részt a Bátrak Ligája – Rákóczi-kupa elnevezésű berettyóújfalui versenyen a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjai áprilisban.

Az érkezést követő szükséges papírmunka és a házigazdák (Honvédelmi Sportszövetség) megismerése után mindenki elfoglalta a helyét, még a szurkolók is, így elkezdődhetett a verseny.

Akadálypályán és lézerlövészetben, falra mászásban és vívásban, de még íjászatban és tájékozódási versenyen is folyt a tíz számból álló megmérettetés. A verseny felénél tartott szünetben mindenki evett, pihent és sok új barátot szerzett. Közben a szurkolók számára is megnyitották az akadálypályákat. Bárki bármit kipróbálhatott, saját határait feszegetve szerzett új élményeket.

Ezután új erővel folytatták a versenyt a gyerekek egy kis történelmi agytornával, ugyanis II. Rákóczi Ferenc fejedelemhez kapcsolódó feladatlapot töltöttek ki. Ezt ismét a fizikai munka követte, erőpróba, majd két új akadálypálya és zárásként egy kis ügyességi verseny facsarta ki a társaságot.

A végén mindenkit megdicsértek, mert nagyon ügyesen teljesítettek és minden résztvevő iskola nagy ajándékot kapott a diákok nagy örömére.


Írta: id. Barta Imre