^ Vissza Fel
vizsga címke bejegyzései:

Felemás eredmények a nyolcadikosok képességvizsgáján – a középiskolai jelentkezés következik

Közélet    2020. június 27. szombat 

Jobb jegyekre számítottak az idei képességvizsgára beiratkozott érmelléki nyolcadikos diákok (71 székelyhídi és 12 pedig nagykágyai tanuló) tanulmányi eredményeik alapján a tényleges, június 22-én közzétett, illetve (fellebbezések után) 27-én közölt végleges eredményeknél. A román nyelv és irodalom tétel a szaktanárok szerint nehéz volt, főként a magyar anyanyelvű diákok számára, így magyarázható, hogy a városunkban vizsgázóknak sajnos csak 17%-a kapott átmenő jegyet e próbán. A matematika feladatsor is fejtörést okozott a tanulóknak (31% írta meg legalább az ötöst), viszont magyar nyelv és irodalomból jól teljesítettek a nyolcadikosok (95%-os az átmenő jegyek aránya).

A nyolcadikosaink körében az év elején készített felmérés alapján 20 diák tervezte, hogy Székelyhídon marad, 12 Magyarországon szeretne tovább tanulni, 11 technológiai líceumba, 16 szakiskolába folytatná tanulmányait, amennyiben sikeres lesz a vizsgaeredménye.

Vizsgáztak a nyolcadikosok

Diáksarok  ,   2018. június 20. szerda 

A nyolcadik osztályosok román- és matektudásukról adtak számot, a magyar nyelven tanuló diákok pedig anyanyelvből is megmérettettek az iskolai tanítás utolsó hetében lezajlott képességfelmérő vizsgán. Központként a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban vizsgáztak a nagykágyai, hegyközszentmiklósi, kiskereki és érkeserűi diákok is. A vizsganapokon a többi diák rövidített órákon vett részt, hiszen a bizottság a megmérettetés idejére lezárta az épületet.

Milyen is az „új” érettségi?

Diáksarok  , ,   2010. február 20. szombat 

Kommunikációhiányra panaszkodnak a szülők és végzős diákok
Kicsit félve és tájékozatlanul álltak a magyar és román szóbeli vizsgák elé február derekán Székelyhídon a Petőfi Sándor Elméleti Líceum végzős diákjai. Mindezt viszont könnyítette a tudat, hogy nincs szükség az elmúlt három év leckéire, csak a nyelvtudásra és irodalomelméleti ismeretekre.A megváltozott idei érettségi rendszerben (lásd a cikk végén írásunkat) már februárban kezdődik a megmérettetés, amelyet szokás szerint a román nyelvvizsga nyitott. A román tagozatos tanulók már hétfőn fellélegezhettek, mivel az osztály alacsony létszámú, így hamar befejezték a próbát. Ekkor viszont a magyar tagozatosokra még két nap izgalom várt.