^ Vissza Fel
vívás címke bejegyzései:

Debrecenben vívtak a kis tőrözők

Ér-sport    2020. február 26. szerda 
 237

Pástra lépett a Székelyhídi Vívóegyesület négy versenyzője a Négy Évszak Kupa téli fordulóján. A Debrecenben február 22–23-án rendezett Békessy Béla Vívóklub hagyományos megmérettetés-sorozatának újabb állomásán Szabó Hajnalka nagyon ügyes vívással döntős lett, csak két találaton múlt a dobogós hely, 10-8-ra veszített a négybe jutásért. Móricz Lajos, a mezőny legifjabb indulója a törpi párbajtőrözők mezőnyében próbálgatta vívótudományát, s ugyanezt tette nővére, Annamária a már rutinos juniorok között. Negyedik sportolónk, Kokovai László-Dávid a fiú párbajtőrversenyben vívott.

Köszönetet mondunk az ingyenes fuvarért Szekér Anikó nevelőnek és Murányi Attilának. Egy újabb versenytapasztalattal lettek gazdagabbak a gyerekek. Sokat kell még gyakorolni, edzeni, és sok ilyen verseny kell (kellene) a versenydrukk legyőzésére. Vívni jó!

Versenyre fel – hajrá, ifjú székelyhídi vívók!

Ér-sport  ,   2018. november 19. hétfő 
 190

Az előkelő hatodik helyen végző Szabó Hajnalka révén sikeresen szerepelt a frissen alakult Székelyhídi Vívó Sportegyesület a debreceni Négy évszak-kupa őszi fordulójában. „Vívóállás! Kész? Rajta!” – így, a közismert francia nyelvű vezényszavak („En garde! Pret? Allez!”) helyett magyarul szóltak a bírák a csörték indításakor a Négy évszak-kupa őszi fordulójában, november harmadik hétvégéjén a debreceni Békessy Béla vívóteremben.

Párbajtőrt rántottak! – Vívótábor volt Székelyhídon

Diáksarok,Kultúra  ,   2018. július 24. kedd 
 456

Első alkalommal szervezett vívótábort Székelyhídon Rupárcsics Judit Csilla vívóedző a város önkormányzata és a Petőfi Sándor Elméleti Líceum segítségével. A többszörös román nemzeti bajnok tőröző 2016 ősze óta tanít vívni gyermekeket heti két alkalommal, ezen a nyáron pedig úgy döntött, legalább egy hétvégére felállítja őket a számítógépek elől. A közel két év alatt számos gyerek megfordult az egyelőre képzeletbeli páston, a jelenlegi állandó csapat tíz székelyhídi gyereket számlál, hozzájuk csatlakozott egy-két Székelyhídon nyaraló vívóújonc is a tábor idejére.

En garde! – Városunkban járt a három debreceni testőr

Ér-sport  , ,   2017. június 18. vasárnap 
 379

Nem titkolt szándéka volt a városnapok megkülönböztetett vendégei között szerepelő debreceni Békessy Béla Vívóklub tagjainak, hogy fellendítsék, segítsék Székelyhíd vívósportját. A nagyhírű anyaországi sportegyesület Sári Zoltán tanár-edző, Cs. Kiss Veronika és Balogh Szabolcs tizenöt éves diáksportolók alkotta „követsége” Rupárcsics Csilla Judit egykori közismert bajnokunk meghívására érkeztek hozzánk.